Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD Official Partner én Official E-Mobility Partner van Europees Kampioenschap Voetbal 2024

Delen

BYD Official Partner én Official E-Mobility Partner van Europees Kampioenschap Voetbal 2024

  • BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (EV & PHEV) is Official Partner en Official E-Mobility Partner van UEFA EURO 2024 ™
  • Voetbalbond UEFA gaat voor het eerst een partnership met een fabrikant van New Energy Vehicles aan
  • Laatste innovaties van BYD te zien bij verschillende wedstrijdlocaties, live events in officiële fanzones
  • Partnership in lijn met UEFA’s doel om het meest duurzame Europees Kampioenschap Voetbal ooit te organiseren
  • Partnership sluit perfect aan bij de missie van BYD: E-Mobility mogelijk en bereikbaar maken met betaalbare, innovatieve en hoogwaardige voertuigen die standaard rijk uitgerust zijn
  • Partnership met UEFA EURO 2024 ™ komt ook tot uiting in events bij BYD-dealers door heel Europa. Kans op ‘Once in a Lifetime’-prijzen

BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (NEV’s) is Official Partner en Official E-Mobility Partner van het UEFA Europees kampioenschap voetbal 2024 (UEFA EURO 2024 ™). De samenwerking met UEFA is baanbrekend: voor het eerst wordt het Europese kampioenschap voetbal gesponsord door een NEV-fabrikant.

De sponsoring van BYD sluit aan bij UEFA’s doel om een groener en duurzamer kampioenschap te organiseren, waarbij passie voor voetbal en zorg voor het milieu een perfecte match vormen. Dit is ook in lijn met de missie van BYD. Het merk heeft als doel om voertuigen en technologieën van topklasse aan te bieden waardoor de transitie naar E-Mobility voor Europese klanten realistischer en bereikbaarder wordt. Als partner van UEFA EURO 2024 ™ kan BYD een nog groter publiek bereiken. Dit prestigieuze evenement is een perfect decor om de passie en de innovatie van het merk in de spotlights te zetten én om te benadrukken dat gezonde competitie tot nog betere prestaties leidt. BYD wordt daarbij gedreven door zorg voor het milieu. Het merk zet duurzame innovatie in om klimaatverandering aan te pakken.

UEFA EURO 2024 ™

Het Europees kampioenschap voetbal vindt plaats van 14 juni tot en met 14 juli aanstaande in Duitsland. De wedstrijden worden gespeeld in de 10 modernste stadions van Duitsland. Als Official Partner en Official E-Mobility Partner stelt BYD een brede range New Energy Vehicles ter beschikking aan de organisatie van UEFA EURO 2024 ™. Daarmee laat BYD zien dat duurzaamheid de kern is van het partnership.

Om de focus op groene en intelligente mobiliteit voor een groot en enthousiast publiek te benadrukken, laat BYD op diverse UEFA EURO 2024 ™-wedstrijdlocaties zijn nieuwste elektrisch aangedreven modellen en geavanceerde technologieën zien. Daarbij is BYD nadrukkelijk aanwezig in de officiële fanzones. Daar zijn de wedstrijden te volgen en kunnen fans genieten van aanprekende, duurzame activiteiten die de voetbal-ervaring versterken.

Op alle Europese markten en in BYD-stores organiseert BYD diverse events en krijgen klanten en fans de mogelijkheid om UEFA EURO 2024 ™ samen te beleven én om ‘Once in a Lifetime-prijzen’ te winnen.

Een perfecte synergie

Michael Shu, Managing Director van BYD Europe over het partnership: “Wij zijn buitengewoon enthousiast over de samenwerking met UEFA EURO 2024 ™. Daarbij zijn we er trots op de eerste E-Mobility partner ooit voor dit prestigieuze evenement te zijn. Dit partnership stelt ons in staat om een groot publiek kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van E-Mobility. Tegelijkertijd maakt de samenwerking met UEFA EURO 2024 ™ eens te meer duidelijk dat BYD voor een groenere toekomst volop inzet op het terugdringen van de CO2-uitstoot.”

Michael Shu vervolgt: “Onze organisaties hebben veel met elkaar gemeen. Net als UFEA wil BYD doelgericht inspireren tot positieve, inclusieve ervaringen. BYD streeft ernaar om E-Mobility voor iedereen bereikbaar te maken. Als partner van UEFA EURO 2024 ™ verheugen we ons er op om een breed scala aan modellen met baanbrekende technologieën aan fans van over de hele wereld te kunnen laten zien. Ook willen we zo de weg effenen voor groenere sportevenementen wereldwijd.”

Guy Laurent Epstein, Marketingdirecteur van UEFA: “Wij zijn verheugd BYD als partner te mogen verwelkomen. BYD is een baanbrekend merk met een 29 jaar lange, indrukwekkende ervaring, niet alleen op het gebied van geavanceerde batterijtechnologie, maar ook als het gaat om de productie van innovatieve New Energy Vehicles. Dat heeft van BYD de grootste fabrikant van elektrisch aangedreven voertuigen ter wereld gemaakt. Dit partnership is perfect in lijn met UEFA’s streven naar een groener en duurzamer Europees kampioenschap voetbal. Bij UEFA EURO 2024 ™ gaan de passie voor voetbal en de focus op milieubewustzijn hand in hand.”

Guy Laurent Epstein voegt daar aan toe: “BYD staat voor Build Your Dreams. Dat sluit naadloos aan bij het Europees kampioenschap voetbal omdat teams en spelers al hun passie en harde werk inzetten om op het veld hún droom te realiseren: het winnen van het Europese kampioenschap en het omhoog houden van de prestigieuze Henri Delauney-trofee op 14 juli in Berlijn.

BYD in het kort

BYD werd opgericht in 1995. Het bedrijf ontwikkelde al snel een robuuste expertise op het gebied van oplaadbare batterijen. Daarmee werd BYD dé voorvechter van duurzame ontwikkeling. BYD levert momenteel  New Energy Vehicles op 6 continenten, in 70 landen en regio’s en in meer dan 400 steden. In 2023 verkocht BYD wereldwijd 3,02 miljoen New Energy Vehicles.

In 2022 betrad BYD de Europese personenautomarkt. Inmiddels telt het Europese netwerk 230 stores in 19 landen. Het gamma omvat momenteel vijf elektrisch aangedreven modellen: van de compacte BYD DOLPHIN tot en met de BYD TANG, een ruime, luxe en comfortabele zevenzits SUV. Nog dit jaar presenteert BYD drie nieuwe modellen.

BYD’s globale merkvisie is in lijn met het ‘Cool the Earth by 1°C’-initiatief. Om daar op elke markt invulling aan te geven, werkt BYD in Europa samen met sterke lokale partners, zoals de Louwman Group voor Nederland.

— Einde persbericht — 

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.