Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD op de IAA 2023: debuut van de BYD SEAL U

Delen

BYD op de IAA 2023: debuut van de BYD SEAL U

  • Nu al zes modellen in Europa, modellenoffensief zet door
  • Hightech voor de nieuwe BYD SEAL: Cell-to-Body technology (CTB) en Intelligent Torque Adaptation Control (iTAC)
  • Europees debuut van de elektrisch aangedreven BYD SEAL U SUV

BYD onderstreept op de IAA 2023 in München (5-10 september) zijn voortrekkersrol op het gebied van New Energy Vehicles nog eens. Het snelgroeiende merk doet dat door zes modellen in de spotlights te zetten, waaronder de BYD SEAL U SUV, die op de belangrijke auto- en mobiliteitstentoonstelling in München zijn Europese debuut beleeft.

Nog geen jaar geleden maakte BYD zijn entree op de Europese markt. Op de Paris Motor Show 2022 debuteerden drie elektrisch aangedreven modellen: de BYD HAN (E-segment sedan), de BYD TANG (E-segment SUV) en de BYD ATTO 3, de SUV voor het C-segment. In een jaar tijd is het EV-gamma al in omvang verdubbeld. In München zijn naast de BYD HAN, TANG en ATTO 3 ook de nieuwe BYD DOLPHIN, de BYD SEAL én de BYD SEAL U te zien. Deze drie nieuwe modellen danken hun vloeiende vormgeving aan het Ocean Aesthetics designconcept. 

De nieuwe BYD SEAL

Op de IAA 2023 is er een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe BYD SEAL. Deze sportieve, elektrisch aangedreven sedan voor het D-segment valt op door zijn dynamische, lage lijnvoering en verfijnde details. Daarmee is hij een waardige representant van BYD’s Ocean Aestetics designtaal. De BYD SEAL is onlangs onderscheiden met de prestigieuze iF Design Award. De BYD SEAL maakt gebruik van de nieuwste BYD Cell-to Body-technologie (CTB). Dit houdt in dat de carrosserie en de batterij één geheel vormen. Daardoor ontstaat een uitzonderlijk stijve en veilige structuur. Voor maximale stabiliteit en een hoog veiligheidsniveau onder alle (rij)omstandigheden maakt de BYD SEAL ook gebruik van de nieuwste generatie iTAC (intelligent Torque Adaption Control). Dankzij geavanceerde sensoren heeft dit systeem een vooruitziende blik. Op basis daarvan kan het de onderstelafstemming proactief aanpassen. De BYD SEAL wordt geleverd met een 82,5 kWh BYD Blade Battery. De BYD SEAL Design met achterwielaandrijving (230 kW/313 pk) is hiermee goed voor een actieradius van 570 km (WLTP gecombineerd). De 390 kW/530 pk sterke, vierwielaangedreven BYD SEAL Excellence heeft een range van 520 km (WLTP gecombineerd). 

Europese première: BYD SEAL U 

Op de IAA 2023 beleeft de BYD SEAL U zijn Europese première. De nieuwe SUV voor het D-segment komt stijlvol voor de dag met zijn Ocean-design waarin veel geraffineerde details zijn opgenomen. De U in de typeaanduiding staat voor Utility. Dat geeft aan dat de SUV maximaal veelzijdig is. Het interieur biedt volop ruimte en comfort voor vijf en daarnaast beschikt de BYD SEAL U over een riante bagageruimte. Bij dat alles is het veiligheidsniveau zeer hoog. 

De BYD SEAL U is er om te beginnen in Comfort-uitvoering met een 71,8 kWh BYD Blade Battery, die goed is voor een range van 420 km. De Design-uitvoering heeft dankzij een 87 kWh Blade Battery een actieradius van 500 km. Ook met veel slimme technologieën en een rijke standaarduitrusting staat de SEAL U voor de value for money die BYD kenmerkt. De elektrische SUV wordt in het eerste kwartaal 2024 op de markt verwacht. 

Michael Shu, General Manager en Managing Director van BYD Europe: “In Europa focust BYD op het introduceren van innovatieve, hightech auto’s met een milieuvriendelijk karakter. De IAA in München is het perfecte podium om onze nieuwste modellen te presenteren. Met een breed portfolio en baanbrekende technologieën zet BYD zich in om een brede klantenkring optimaal van dienst te kunnen zijn. Een gedreven en ervaren dealernetwerk biedt daarbij service van hoog niveau.”

-Einde persbericht-

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.