Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD op de IAA 2023: debuut van de BYD SEAL U

Delen

BYD op de IAA 2023: debuut van de BYD SEAL U

  • Nu al zes modellen in Europa, modellenoffensief zet door
  • Hightech voor de nieuwe BYD SEAL: Cell-to-Body technology (CTB) en Intelligent Torque Adaptation Control (iTAC)
  • Europees debuut van de elektrisch aangedreven BYD SEAL U SUV

BYD onderstreept op de IAA 2023 in München (5-10 september) zijn voortrekkersrol op het gebied van New Energy Vehicles nog eens. Het snelgroeiende merk doet dat door zes modellen in de spotlights te zetten, waaronder de BYD SEAL U SUV, die op de belangrijke auto- en mobiliteitstentoonstelling in München zijn Europese debuut beleeft.

Nog geen jaar geleden maakte BYD zijn entree op de Europese markt. Op de Paris Motor Show 2022 debuteerden drie elektrisch aangedreven modellen: de BYD HAN (E-segment sedan), de BYD TANG (E-segment SUV) en de BYD ATTO 3, de SUV voor het C-segment. In een jaar tijd is het EV-gamma al in omvang verdubbeld. In München zijn naast de BYD HAN, TANG en ATTO 3 ook de nieuwe BYD DOLPHIN, de BYD SEAL én de BYD SEAL U te zien. Deze drie nieuwe modellen danken hun vloeiende vormgeving aan het Ocean Aesthetics designconcept. 

De nieuwe BYD SEAL

Op de IAA 2023 is er een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe BYD SEAL. Deze sportieve, elektrisch aangedreven sedan voor het D-segment valt op door zijn dynamische, lage lijnvoering en verfijnde details. Daarmee is hij een waardige representant van BYD’s Ocean Aestetics designtaal. De BYD SEAL is onlangs onderscheiden met de prestigieuze iF Design Award. De BYD SEAL maakt gebruik van de nieuwste BYD Cell-to Body-technologie (CTB). Dit houdt in dat de carrosserie en de batterij één geheel vormen. Daardoor ontstaat een uitzonderlijk stijve en veilige structuur. Voor maximale stabiliteit en een hoog veiligheidsniveau onder alle (rij)omstandigheden maakt de BYD SEAL ook gebruik van de nieuwste generatie iTAC (intelligent Torque Adaption Control). Dankzij geavanceerde sensoren heeft dit systeem een vooruitziende blik. Op basis daarvan kan het de onderstelafstemming proactief aanpassen. De BYD SEAL wordt geleverd met een 82,5 kWh BYD Blade Battery. De BYD SEAL Design met achterwielaandrijving (230 kW/313 pk) is hiermee goed voor een actieradius van 570 km (WLTP gecombineerd). De 390 kW/530 pk sterke, vierwielaangedreven BYD SEAL Excellence heeft een range van 520 km (WLTP gecombineerd). 

Europese première: BYD SEAL U 

Op de IAA 2023 beleeft de BYD SEAL U zijn Europese première. De nieuwe SUV voor het D-segment komt stijlvol voor de dag met zijn Ocean-design waarin veel geraffineerde details zijn opgenomen. De U in de typeaanduiding staat voor Utility. Dat geeft aan dat de SUV maximaal veelzijdig is. Het interieur biedt volop ruimte en comfort voor vijf en daarnaast beschikt de BYD SEAL U over een riante bagageruimte. Bij dat alles is het veiligheidsniveau zeer hoog. 

De BYD SEAL U is er om te beginnen in Comfort-uitvoering met een 71,8 kWh BYD Blade Battery, die goed is voor een range van 420 km. De Design-uitvoering heeft dankzij een 87 kWh Blade Battery een actieradius van 500 km. Ook met veel slimme technologieën en een rijke standaarduitrusting staat de SEAL U voor de value for money die BYD kenmerkt. De elektrische SUV wordt in het eerste kwartaal 2024 op de markt verwacht. 

Michael Shu, General Manager en Managing Director van BYD Europe: “In Europa focust BYD op het introduceren van innovatieve, hightech auto’s met een milieuvriendelijk karakter. De IAA in München is het perfecte podium om onze nieuwste modellen te presenteren. Met een breed portfolio en baanbrekende technologieën zet BYD zich in om een brede klantenkring optimaal van dienst te kunnen zijn. Een gedreven en ervaren dealernetwerk biedt daarbij service van hoog niveau.”

-Einde persbericht-

Persberichten

BYD SEAL en BYD DOLPHIN bekroond met 5 sterren in Euro NCAP

De volledig elektrische BYD SEAL en BYD DOLPHIN zijn bekroond met de maximale vijf sterren door Euro NCAP, het toonaangevende onafhankelijke veiligheidsinstituut van Europa.

Lees meer

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

De BYD ATTO 3 heeft bij het onafhankelijke Green NCAP milieuassessment de maximale score van 5 sterren behaald. De elektrische cross-over scoorde hoog op alle individuele testcriteria. De gemiddelde score van 9,7 op een schaal van 10 onderstreept de energie-efficiency van de BYD ATTO 3 op overtuigende wijze.

Lees meer

BYD maakt prijzen SEAL bekend

Het modellenoffensief van BYD krijgt een nieuwe boost met de introductie van de BYD SEAL. In de gestroomlijnde en sportieve elektrisch aangedreven sedan komen intelligente technologie en rijdynamiek samen. Hij beschikt standaard over een efficiënte 82,5 kWh-Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Met krachtige elektromotoren en keuze uit versies met achterwiel- of vierwielaandrijving biedt de BYD SEAL rijplezier op maat.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.