Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD SEAL en BYD DOLPHIN bekroond met 5 sterren in Euro NCAP

Delen

BYD SEAL en BYD DOLPHIN bekroond met 5 sterren in Euro NCAP

  • BYD’s D-segment sedan SEAL en C-segment hatchback DOLPHIN hebben een score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP tests
  • BYD SEAL en BYD DOLPHIN behalen uitstekende resultaten in bescherming van volwassenen, kinderen en kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers en fietsers
  • De nieuwe modellen profiteren van de ultraveilige nikkel- en kobaltvrije BYD Blade Battery, het nieuwe e-Platform 3.0 en de samenwerking tussen de 8-in-1 elektrische aandrijflijn en standaard aanwezige veiligheidssystemen

De volledig elektrische BYD SEAL en BYD DOLPHIN zijn bekroond met de maximale vijf sterren door Euro NCAP, het toonaangevende onafhankelijke veiligheidsinstituut van Europa. De BYD SEAL, een sedan uit het D-segment, presteerde gedurende de hele testcyclus op een zeer hoog niveau en illustreerde de uitzonderlijke actieve en passieve veiligheidskenmerken van het voertuig en de structurele voordelen van de CTB-technologie (Cell to Body) van BYD. De C-segment hatchback van BYD, de BYD DOLPHIN, bewees zijn uitstekende kwaliteit met hoge scores voor de bescherming van volwassenen en kinderen.

Euro NCAP heeft het beoordelingssysteem in het leven geroepen om consumenten, hun gezinnen en bedrijven in staat te stellen voertuigen eenvoudiger te vergelijken en om hen te helpen de veiligste keuze voor hun behoeften te bepalen. Zowel de BYD SEAL  als de BYD DOLPHIN ontving 5 sterren. Beide modellen werden door het testpanel van Euro NCAP beoordeeld in vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen, veiligheidsassistentie en bescherming van kwetsbare weggebruikers. 

Bouwkwaliteit en technologie van BYD geprezen

De sleutel tot het maximale testresultaat is de bouwkwaliteit en technologie van BYD. BYD’s nieuwe generatie e-Platform 3.0 bestaat uit ’s werelds eerste in massa geproduceerde, sterk geïntegreerde 8-in-1 elektrische aandrijflijn die alle elektronische veiligheidssystemen en managementsystemen met elkaar verbindt, inclusief de ultraveilige Blade Battery. Het BYD e-Platform 3.0 beschikt over een ‘multi-load path’-structuur die regelt hoe energie door de auto wordt geabsorbeerd in het geval van een botsing, waardoor de impact in de passagierscabine tot een minimum wordt beperkt. 

Geavanceerde Cell-to-Body-technologie

De bescherming van de passagiers wordt verder verbeterd door een versterkte carrosseriestructuur met een hoge torsiestijfheid. De BYD SEAL beschikt over een super-sportwagenachtige torsiestijfheid van 40.500-N.m/graad. Tijdens de veiligheidstest resulteerde deze torsiestijfheid in een uitstekende score van 89% voor de bescherming van volwassen inzittenden. Dankzij de Cell-to-Body (CTB)-technologie die de veiligheid van het voertuig verbetert, bleef ook het passagierscompartiment van de BYD SEAL stabiel tijdens de frontale offset-test, waardoor zowel de bestuurder als de passagier goed beschermd werden. Ook bood de BYD SEAL goede bescherming tegen whiplashletsel. Het geavanceerde eCall-systeem en het systeem dat na een botsing op de rem trapt om daaropvolgende botsingen te voorkomen, kregen een extra vermelding. Bij de tests voor de bescherming van de inzittenden van kinderen behaalde de BYD SEAL een score van 87%, waarbij de impact op alle kritieke lichaamsdelen voor beide kinddummy’s werd geminimaliseerd in zowel frontale als zijdelingse crashtests. Kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers of fietsers worden met 82% adequaat beschermd dankzij het Autonomous Emergency Braking System (AEB). Het systeem dat waarschuwt tegen het openen van het portier als een fietser van achteren nadert, kreeg een extra erkenning van Euro NCAP.

Maximaal resultaat voor de BYD DOLPHIN

De BYD DOLPHIN behaalde ook de maximale score in de Euro NCAP-veiligheidstest, dankzij een standaard aanwezige overvloed aan veiligheid en geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. Voor de bescherming van volwassen inzittenden scoorde de BYD DOLPHIN een indrukwekkende 89%, waarbij Euro NCAP prees hoe het passagierscompartiment stabiel bleef tijdens de frontale crashtest en goede bescherming bood aan inzittenden van verschillende grootte en in verschillende posities. In de kinderbeschermingstest behaalde de BYD DOLPHIN een score van 87%, waarbij de impact op alle kritieke lichaamsdelen voor zowel zes- als tienjarige representatieve dummy’s werd geminimaliseerd. Ook de test van de voorstoelen en hoofdsteunen liet een goede bescherming zien tegen whiplashletsel bij een aanrijding van achteren.

De veiligheidsassistentiesystemen van de BYD DOLPHIN behaalden een score van 79%, waarbij Euro NCAP de prestaties van de op camera’s gebaseerde Intelligent Speed Limit Assist en Lane Keeping Assist-systemen benadrukte. Het autonome noodremsysteem (AEB) van de auto droeg bij aan een score van 85% voor kwetsbare weggebruikers, waarbij de testers van Euro NCAP specifiek melding maakten van de herkenning van voetgangers en fietsers door het systeem.

Michael Shu, Managing Director BYD Europe, zegt: “We zijn verheugd om getuige te zijn van de uitzonderlijke prestaties van alle BYD-modellen onder de strenge Europese veiligheids-testomstandigheden. De BYD SEAL en de BYD DOLPHIN hebben nu samen met de BYD ATTO 3 de hoogste veiligheidstestresultaten behaald. Dat is iets om trots op te zijn. Het onderstreept hoe hard BYD werkt op het gebied van milieuvriendelijke technologische ontwikkeling. Klanten hebben de zekerheid dat veiligheid altijd voorop staat bij al onze innovaties.”

– Einde persbericht – 

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Lorem ipsum dolor sit amet mollis vel feugiat pretium senectus do mi ac.

Naar Bydauto.nl

Lorem ipsum dolor sit amet mollis vel feugiat pretium senectus do mi ac.