Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Delen

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

  • BYD’s Super DM plug-in hybridetechnologie: nadruk op elektrisch rijden
  • Boost, Comfort en Design-uitvoeringen: verschillende accucapaciteiten en systeemvermogens, voor- of vierwielaandrijving
  • Elektrische range tot 125 km volgens WLTP, totale range tot ruim 1.100 km
  • Prijzen volgen bij marktintroductie tweede helft 2024

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers. Dit koppelt hij aan typische SEAL U-kwaliteiten als veel ruimte, comfort en luxe, maximale veelzijdigheid en optimale value for money. De marktintroductie staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

BYD was in 2008 de eerste fabrikant die auto’s met plug-in hybridetechnologie in serieproductie nam. Sinds die tijd heeft het merk deze technologie verder verbeterd en verfijnd. Het meest recente hoogtepunt daarbij is te vinden in de SEAL U DM-i. De Super DM (Dual Mode)-aandrijflijn legt altijd de nadruk op elektrische aandrijving. De SEAL U DM-i valt op door een laag brandstofverbruik, maximale efficiency, veel kracht, directe reacties en daarbij een rustig, comfortabel rijgedrag. De ‘i’ (intelligence) in de typeaanduiding staat dan ook voor alle intelligente technieken die bijdragen aan dit overtuigende totaalpakket. De SEAL U DM-i is daarmee de ideale auto voor de consument die voor het eerst kennismaakt met elektrisch rijden.

Configuraties op maat, elektrische range tot 125 km, laag verbruik

De SEAL U DM-i is er in verschillende configuraties, maar altijd met de veilige BYD Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Het van 30-80% opladen van de accu duurt met de 18kW-DC lader circa 35 minuten. Thuis of aan de openbare laadpaal kan met maximaal 11kW worden geladen. Ongeacht de gekozen specificatie is de SEAL U DM-i te rijden in EV-modus waarbij dagelijkse (woon-werk)ritten volledig elektrisch aangedreven worden uitgevoerd. De Hybride- of HEV-modus, die ook altijd is inbegrepen, legt tevens de nadruk op elektrisch rijden. Alleen bij accelereren zorgt de benzinemotor voor extra vermogen. Daarbij laadt hij de accu tijdens het rijden op zodat elektrische aandrijving altijd beschikbaar is. De overgang van EV-modus naar HEV en omgekeerd verloopt buitengewoon soepel. Zo geeft elke BYD SEAL U DM-i altijd het gevoel dat kenmerkend is voor elektrische aandrijving.

SEAL U DM-i Design

De BYD SEAL U DM-i Design heeft een aandrijflijn met een 96 kW sterke 1,5-liter viercilinder turbomotor, twee elektromotoren, de BYD Blade Battery (18,3 kWh) en vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 238 kW en het maximale koppel 550 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 5,9 seconden. De elektrische actieradius van De BYD SEAL U DM-i Design bedraagt 70 km met een elektrisch gecombineerd verbruik van 23,5 kWh/100 km. In combinatie met een gemiddeld brandstofverbruik van 1,2 l/100 km komt de totale range uit op 870 km (alle rangecijfers volgens WLTP).

SEAL U DM-i Boost en Comfort

De voorwiel aangedreven Boost- en Comfort-uitvoeringen van de BYD SEAL U DM-i hebben een 1,5-liter benzinemotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW en het maximale koppel 300 Nm.

De Boost-uitvoering heeft een 18,3 kWh-Blade Battery, die goed is voor een elektrische range van maximaal 80 km met een elektrisch gecombineerd verbruik van 21kWh/100 km. In combinatie met een gemiddeld brandstofverbruik van 0,9 l/100 km komt de totale range uit op 1.080 km (alle rangecijfers volgens WLTP).

De grotere (26,6 kWh) Blade Battery van de Comfort-uitvoering maakt zelfs een elektrische range van 125 km mogelijk. Ook de totale range van dit model (ruim 1.100 km) is indrukwekkend (alle rangecijfers volgens WLTP).

Luxe, comfort en connectiviteit

Net als het uiterlijk is ook het interieur van de BYD SEAL U DM-i gelijk aan dat van de elektrisch aangedreven SEAL U. Ruimte voor vijf, luxe en comfort smelten hier smaakvol samen. Blikvangers zijn de standaard meervoudig elektrisch verstelbare stoelen met verwarming- en ventilatiefuncties, de bekleding in vegan-leder, head-up display en het panoramische glazen schuif-kanteldak. Ook het digitale instrumentenpaneel en het centraal geplaatste, draaibare 15,6 inch-touchscreen zijn standaard. Spotify en HERE navigatie zijn geïntegreerd en Apple CarPlay en Android Auto zijn draadloos te koppelen. Via de BYD-app is de status van de auto op afstand te checken en is het mogelijk om diverse functies aan te sturen. Updates worden over-the-air uitgevoerd.

Puur praktisch

Het interieur van de BYD SEAL U DM-i is ook synoniem voor gebruiksgemak. Heel handig zijn bijvoorbeeld de bekerhouders, diverse USB-poorten en de draadloze oplaadmogelijkheid voor

twee smartphones. Ruimte voor passagiers op de tweede zitrij en bagage is er volop. Met alle zitplaatsen in gebruik bedraagt het volume van de bagageruimte 425 liter gemeten onder de

hoedenplank en 552 liter tot aan het dak. Door de (60:40) achterbank in zijn geheel neer te klappen, neemt de inhoud toe tot 1.440 liter. Dankzij de Vehicle-to-Load-functie is het mogelijk om externe elektrische apparaten aan te sluiten op de BYD SEAL U DM-i. Het maximale trekgewicht voor de SEAL U DM-i Design is 1.300kg, voor Boost en Comfort 750kg.

Alles voor de veiligheid

Net als andere BYD-modellen scoort de SEAL U DM-i hoog op het gebied van veiligheid. Een zeer stijve carrosseriestructuur, het gebruik van ultrasterke staalsoorten en de beschermende honingraatpaneelstructuur ter bescherming van de Blade Battery staan aan de basis daarvan. De McPherson voorwielophanging en de multilink achteras staan garant voor een stabiel en veilig weggedrag. De geavanceerde rijassistentiesystemen van de BYD SEAL U DM-i waaronder Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, de Adaptive Cruise Control, Rear Cross Traffic Alert, Lane Change Assist, Intelligent Speedlimit Control en Dodehoekdetectie maken gebruik van vijf radars en een camera. Een panoramacamera maakt manoeuvreren en parkeren eenvoudiger door de omgeving rondom de auto (360 graden) zichtbaar te maken op het centrale display.

Levering vanaf tweede helft 2024

De nieuwe BYD SEAL U DM-i wordt in de tweede helft van 2024 op de Nederlandse markt verwacht.  Alle modellen worden standaard geleverd inclusief 6 jaar/150.0000 km fabrieksgarantie, 8 jaar/200.000 km garantie op de accu (minimaal 70% capaciteit) en 8 jaar/150.000 km voor de elektromotor. De Nederlandse prijzen en uitvoeringen worden kort voor de marktintroductie bekendgemaakt.

-Einde persbericht-

Over BYD – de grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s ter wereld
BYD is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van geëlektrificeerde voertuigen met een oorsprong in de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie. De ambities van het bedrijf zijn verankerd in de naam: BYD staat voor ‘Build Your Dreams’. BYD wil de wereld minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen door een compleet ecosysteem voor schone energie te creëren. BYD is de grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s ter wereld en ontwikkelt daarnaast andere technologische producten zoals zonnepanelen en skytrains. Sinds de oprichting in 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider met 700.000 medewerkers, meer dan 70 (productie-)vestigingen. In meer dan 70 landen rijden voertuigen van BYD. Als bedrijf dat met innovaties streeft naar een groenere wereld, is BYD opgenomen in de Fortune 500.

Over BYD Nederland
In juli 2022 maakten BYD en Louwman Group hun samenwerking bekend voor de introductie van BYD in Nederland. Als ervaren dealergroep met een sterke marktpositie verzorgt Louwman een volledig online en offline netwerk voor alle verkoop- en serviceactiviteiten van de elektrische personenauto’s van BYD. Er zijn nu zeven elektrische modellen op de Nederlandse wegen: de BYD DOLPHIN, ATTO 3, SEAL, SEAL U, HAN, TANG en de bedrijfswagen ETP3.  Dit jaar wordt de BYD SEAL U DM-i aan het productgamma toegevoegd. Voor meer informatie over BYD Nederland, ga naar www.bydauto.nl.

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.