Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD EXPLORER NO.1 begint aan historische eerste reis

Delen

BYD EXPLORER NO.1 begint aan historische eerste reis

  • BYD markeert een revolutionaire mijlpaal met de eerste reis van zijn eerste ro-ro carrier, EXPLORER NO.1.
  • De EXPLORER NO.1 vergroot de internationale logistieke mogelijkheden van BYD aanzienlijk, ondanks het wereldwijde tekort aan transportschepen
  • BYD is van plan om zijn milieuvriendelijke vloot uit te breiden met zeven extra schepen in de komende twee jaar.

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV’s), is begonnen aan een baanbrekend hoofdstuk in het zeetransport van NEV’s met de eerste reis van zijn eerste speciale roll-on/roll-off (ro-ro) transportschip, EXPLORER NO.1. Het schip werd op 10 januari officieel opgeleverd in de haven van Yantai in de provincie Shandong voordat het aan zijn eerste reis begon vanuit de internationale logistieke haven Xiaomo in Shenzhen, China.

De EXPLORER NO.1, die met trots het BYD Global logo draagt, zal een belangrijke impuls geven aan de internationale logistieke capaciteiten van BYD te midden van het wereldwijde tekort aan ro-ro schepen. Het schip is 199,9 meter lang en illustreert BYD’s toewijding aan duurzame scheepvaart dankzij baanbrekende ontwikkelingen in groene en intelligente scheepsbouwtechnologieën. Met een uitzonderlijke laadcapaciteit van 7.000 voertuigen, is de EXPLORER NO.1 uitgerust met een innovatief dual-fuel LNG (vloeibaar aardgas) en conventioneel brandstof aandrijfsysteem. In de komende twee jaar zullen naar verwachting nog zeven schepen worden toegevoegd aan de vloot, die allemaal zijn uitgerust met BYD’s energieopslagbatterijtechnologie en asgeneratorsystemen, waarmee BYD’s visie voor een groener zeetransporttijdperk echt wordt belichaamd.

Wang Junbao, General Manager van BYD Corporate Division, benadrukte dat de Chinese NEV-industrie vorig jaar een historische mijlpaal bereikte met een verkoop en productie van meer dan 9 miljoen eenheden, wat aanzienlijk bijdroeg aan de wereldwijde vergroening van mobiliteit. De succesvolle lancering van de EXPLORER NO.1 betekent een cruciale stap voor BYD bij het uitbreiden van overzeese markten. In lijn met zijn samenwerkingsgeest is het bedrijf van plan om deze ro-ro-schepen niet alleen in te zetten voor zijn eigen activiteiten, maar ook open samenwerkingsverbanden aan te gaan en zo een nieuw tijdperk in te luiden voor Chinese autofabrikanten op het internationale toneel.

Door gebruik te maken van zijn leidende positie in de NEV-sector door middel van industriële schaal, geavanceerde technologie en productiekennis, bereikte BYD een opmerkelijke prestatie in 2023, door 242.765 NEV’s te exporteren met een verbluffende jaar-op-jaar groei van 334,2%. Ondertussen steeg de totale jaarlijkse verkoop van NEV’s naar meer dan 3,02 miljoen eenheden, waarmee BYD’s status als ’s werelds grootste verkoper van NEV’s werd verstevigd. Vandaag de dag is BYD actief op zes continenten, in meer dan 70 landen en regio’s wereldwijd en in meer dan 400 steden. Dit benadrukt de impact en het bereik van BYD bij het promoten van groene mobiliteitsoplossingen over de hele wereld.

-Einde persbericht- 

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.