Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD EXPLORER NO.1 begint aan historische eerste reis

Delen

BYD EXPLORER NO.1 begint aan historische eerste reis

  • BYD markeert een revolutionaire mijlpaal met de eerste reis van zijn eerste ro-ro carrier, EXPLORER NO.1.
  • De EXPLORER NO.1 vergroot de internationale logistieke mogelijkheden van BYD aanzienlijk, ondanks het wereldwijde tekort aan transportschepen
  • BYD is van plan om zijn milieuvriendelijke vloot uit te breiden met zeven extra schepen in de komende twee jaar.

BYD, ’s werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV’s), is begonnen aan een baanbrekend hoofdstuk in het zeetransport van NEV’s met de eerste reis van zijn eerste speciale roll-on/roll-off (ro-ro) transportschip, EXPLORER NO.1. Het schip werd op 10 januari officieel opgeleverd in de haven van Yantai in de provincie Shandong voordat het aan zijn eerste reis begon vanuit de internationale logistieke haven Xiaomo in Shenzhen, China.

De EXPLORER NO.1, die met trots het BYD Global logo draagt, zal een belangrijke impuls geven aan de internationale logistieke capaciteiten van BYD te midden van het wereldwijde tekort aan ro-ro schepen. Het schip is 199,9 meter lang en illustreert BYD’s toewijding aan duurzame scheepvaart dankzij baanbrekende ontwikkelingen in groene en intelligente scheepsbouwtechnologieën. Met een uitzonderlijke laadcapaciteit van 7.000 voertuigen, is de EXPLORER NO.1 uitgerust met een innovatief dual-fuel LNG (vloeibaar aardgas) en conventioneel brandstof aandrijfsysteem. In de komende twee jaar zullen naar verwachting nog zeven schepen worden toegevoegd aan de vloot, die allemaal zijn uitgerust met BYD’s energieopslagbatterijtechnologie en asgeneratorsystemen, waarmee BYD’s visie voor een groener zeetransporttijdperk echt wordt belichaamd.

Wang Junbao, General Manager van BYD Corporate Division, benadrukte dat de Chinese NEV-industrie vorig jaar een historische mijlpaal bereikte met een verkoop en productie van meer dan 9 miljoen eenheden, wat aanzienlijk bijdroeg aan de wereldwijde vergroening van mobiliteit. De succesvolle lancering van de EXPLORER NO.1 betekent een cruciale stap voor BYD bij het uitbreiden van overzeese markten. In lijn met zijn samenwerkingsgeest is het bedrijf van plan om deze ro-ro-schepen niet alleen in te zetten voor zijn eigen activiteiten, maar ook open samenwerkingsverbanden aan te gaan en zo een nieuw tijdperk in te luiden voor Chinese autofabrikanten op het internationale toneel.

Door gebruik te maken van zijn leidende positie in de NEV-sector door middel van industriële schaal, geavanceerde technologie en productiekennis, bereikte BYD een opmerkelijke prestatie in 2023, door 242.765 NEV’s te exporteren met een verbluffende jaar-op-jaar groei van 334,2%. Ondertussen steeg de totale jaarlijkse verkoop van NEV’s naar meer dan 3,02 miljoen eenheden, waarmee BYD’s status als ’s werelds grootste verkoper van NEV’s werd verstevigd. Vandaag de dag is BYD actief op zes continenten, in meer dan 70 landen en regio’s wereldwijd en in meer dan 400 steden. Dit benadrukt de impact en het bereik van BYD bij het promoten van groene mobiliteitsoplossingen over de hele wereld.

-Einde persbericht- 

Persberichten

Vernieuwde BYD TANG debuteert in Genève

De 100% elektrische, vierwielaangedreven zevenzits SUV oogt nog stijlvoller en moderner en beschikt nu over 108,8 kWh Blade batterij, die een actieradius tot wel 530 km (WLTP gecombineerd) mogelijk maakt. De nieuwe BYD TANG biedt daarbij premium luxe en comfort én nieuwe mogelijkheden op het gebied van (online) infotainment.

Lees meer

Nieuwe elektrische BYD SEAL U: alle ruimte voor comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid  

Met zijn ruime, praktische en comfortabele interieur én de hoogwaardige afwerking is deze SUV voor het D-segment de ideale familieauto.

Lees meer

Louwman BYD groeit en breidt netwerk verder uit

Louwman BYD breidt haar netwerk in hoog tempo uit. Bestaande en nieuwe partners openen in 2024 nieuwe sales- en servicelocaties verspreid over het land. Met de uitbreiding van het BYD netwerk voor sales en service geeft Louwman BYD gestalte aan de groeiambities van het merk in Nederland.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.