Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

Delen

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

  • Overall score van 9,7 onderstreept efficiency van de BYD ATTO 3   
  • Efficiencyfactoren: slimme 8-in-1 aandrijflijn, warmtepomp, Blade Battery  
  • ‘Onverwacht laag energieverbruik bij zeven graden onder nul’ 
  • Wereldwijd meer dan 500.000 BYD ATTO 3 afgeleverd sinds introductie 18 maanden geleden 

De BYD ATTO 3 heeft bij het onafhankelijke Green NCAP milieuassessment de maximale score van 5 sterren behaald. De elektrische cross-over scoorde hoog op alle individuele testcriteria. De gemiddelde score van 9,7 op een schaal van 10 onderstreept de energie-efficiency van de BYD ATTO 3 op overtuigende wijze.

Green NCAP is een onafhankelijk initiatief dat de ontwikkeling van milieuvriendelijke en energie-efficiënte auto’s stimuleert. De grotere doelen daarbij zijn het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van het gebruik van grondstoffen en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Bij het assessment wordt de hoogste score alleen toegekend aan auto’s die die de uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen zo veel mogelijk beperken en die onder dagelijkse omstandigheden een zo laag mogelijk energieverbruik (fossiel en/of elektrisch) hebben. 

De tests 

Bij Green NCAP heeft de BYD een uitgebreid testprogramma doorlopen waarbij het energieverbruik en de energie-efficiency centraal stonden. Dat gebeurde aan de hand van  laboratoriumtests onder warme en koude omstandigheden, een gesimuleerde snelweg-cyclus en tests op de openbare weg. 

De scores 

Bij de Clean Air-test van het assessment behaalde de ATTO 3 met een 10 de hoogst mogelijke score. Het energieverbruik bij de laboratoriumtests onder zowel warme als koude omstandigheden kwam uit op 18 kWh/100. Bij extreme koude viel de ATTO 3 volgens Green NCAP op met een ‘onverwacht laag energieverbruik’. Dit komt door het geavanceerde  verwarmingsconcept met warmtepomp waarbij restwarmte uit de aandrijflijn wordt gebruikt.  

Uitdager Europese markt 

De ATTO 3 is 100% elektrisch. De enige CO2-emissies die hij veroorzaakt, zijn afkomstig van de elektriciteitstoevoer. Volgens Green NCAP komt dat afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik neer op 50-80 g/km. Door de efficiënte aandrijflijn, het slimme verwarmingsconcept en de daaruit voortvloeiende relatief lage CO2-uitstoot scoorde de BYD ATTO 3 hier een 9,7. 

Green NCAP over de vijfsterrenscore: “De BYD ATTO 3 heeft de maximale score eenvoudig behaald. Ook daarmee is hij een uitdager van populaire EV-merken op de Europese markt.”   

Efficiënt én veilig 

De BYD ATTO 3, die met al meer dan 500.000 verkochte exemplaren sinds de lancering 18 maanden geleden wereldwijd zeer populair is,  profiteert op alle fronten van hightech. Voor maximale efficiency maakt hij  gebruik van BYD’s nieuwe e-Platform 3.0 met ’s werelds eerste in massa geproduceerde 8-in-1 elektrische aandrijflijn. Hierin komen alle elektrische componenten, inclusief aansturings- managementsystemen én de buitengewone veilige BYD Blade Battery samen. Dankzij een combinatie van hightech en een sterke structuur heeft de BYD ATTO 3 ook bij het veiligheidsassessment van EURO NCAP de maximale score van 5 steren behaald. 

Persberichten

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Euro 2024 dreamteam: Giovanni van Bronckhorst en Louwman BYD

Met Charge Up Your Game gaat Louwman BYD met Giovanni van Bronckhorst op weg naar het komende Europees kampioenschap voetbal (14 juni- 14 juli). Samen laten ze zien hoe je grote sportieve én duurzame dromen kunt waarmaken. Beweging en technologie zijn daarbij de verbindende factoren.

Lees meer

Louwman BYD official partner van Beach Cleanup Tour 2024

Louwman BYD heeft zich als partner verbonden aan Stichting De Noordzee in de Beach Cleanup Tour, die plaatsvindt van 1-15 augustus aanstaande. Tijdens deze Tour gaan duizenden vrijwilligers het strand op om troep op te ruimen. Omdat de organisatie ook op het gebied van vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk wil opereren, stelt Louwman BYD diverse volledig elektrisch aangedreven (bedrijfs)wagens ter beschikking.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.