Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

Delen

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

  • Overall score van 9,7 onderstreept efficiency van de BYD ATTO 3   
  • Efficiencyfactoren: slimme 8-in-1 aandrijflijn, warmtepomp, Blade Battery  
  • ‘Onverwacht laag energieverbruik bij zeven graden onder nul’ 
  • Wereldwijd meer dan 500.000 BYD ATTO 3 afgeleverd sinds introductie 18 maanden geleden 

De BYD ATTO 3 heeft bij het onafhankelijke Green NCAP milieuassessment de maximale score van 5 sterren behaald. De elektrische cross-over scoorde hoog op alle individuele testcriteria. De gemiddelde score van 9,7 op een schaal van 10 onderstreept de energie-efficiency van de BYD ATTO 3 op overtuigende wijze.

Green NCAP is een onafhankelijk initiatief dat de ontwikkeling van milieuvriendelijke en energie-efficiënte auto’s stimuleert. De grotere doelen daarbij zijn het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van het gebruik van grondstoffen en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Bij het assessment wordt de hoogste score alleen toegekend aan auto’s die die de uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen zo veel mogelijk beperken en die onder dagelijkse omstandigheden een zo laag mogelijk energieverbruik (fossiel en/of elektrisch) hebben. 

De tests 

Bij Green NCAP heeft de BYD een uitgebreid testprogramma doorlopen waarbij het energieverbruik en de energie-efficiency centraal stonden. Dat gebeurde aan de hand van  laboratoriumtests onder warme en koude omstandigheden, een gesimuleerde snelweg-cyclus en tests op de openbare weg. 

De scores 

Bij de Clean Air-test van het assessment behaalde de ATTO 3 met een 10 de hoogst mogelijke score. Het energieverbruik bij de laboratoriumtests onder zowel warme als koude omstandigheden kwam uit op 18 kWh/100. Bij extreme koude viel de ATTO 3 volgens Green NCAP op met een ‘onverwacht laag energieverbruik’. Dit komt door het geavanceerde  verwarmingsconcept met warmtepomp waarbij restwarmte uit de aandrijflijn wordt gebruikt.  

Uitdager Europese markt 

De ATTO 3 is 100% elektrisch. De enige CO2-emissies die hij veroorzaakt, zijn afkomstig van de elektriciteitstoevoer. Volgens Green NCAP komt dat afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik neer op 50-80 g/km. Door de efficiënte aandrijflijn, het slimme verwarmingsconcept en de daaruit voortvloeiende relatief lage CO2-uitstoot scoorde de BYD ATTO 3 hier een 9,7. 

Green NCAP over de vijfsterrenscore: “De BYD ATTO 3 heeft de maximale score eenvoudig behaald. Ook daarmee is hij een uitdager van populaire EV-merken op de Europese markt.”   

Efficiënt én veilig 

De BYD ATTO 3, die met al meer dan 500.000 verkochte exemplaren sinds de lancering 18 maanden geleden wereldwijd zeer populair is,  profiteert op alle fronten van hightech. Voor maximale efficiency maakt hij  gebruik van BYD’s nieuwe e-Platform 3.0 met ’s werelds eerste in massa geproduceerde 8-in-1 elektrische aandrijflijn. Hierin komen alle elektrische componenten, inclusief aansturings- managementsystemen én de buitengewone veilige BYD Blade Battery samen. Dankzij een combinatie van hightech en een sterke structuur heeft de BYD ATTO 3 ook bij het veiligheidsassessment van EURO NCAP de maximale score van 5 steren behaald. 

Persberichten

BYD SEAL en BYD DOLPHIN bekroond met 5 sterren in Euro NCAP

De volledig elektrische BYD SEAL en BYD DOLPHIN zijn bekroond met de maximale vijf sterren door Euro NCAP, het toonaangevende onafhankelijke veiligheidsinstituut van Europa.

Lees meer

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

De BYD ATTO 3 heeft bij het onafhankelijke Green NCAP milieuassessment de maximale score van 5 sterren behaald. De elektrische cross-over scoorde hoog op alle individuele testcriteria. De gemiddelde score van 9,7 op een schaal van 10 onderstreept de energie-efficiency van de BYD ATTO 3 op overtuigende wijze.

Lees meer

BYD maakt prijzen SEAL bekend

Het modellenoffensief van BYD krijgt een nieuwe boost met de introductie van de BYD SEAL. In de gestroomlijnde en sportieve elektrisch aangedreven sedan komen intelligente technologie en rijdynamiek samen. Hij beschikt standaard over een efficiënte 82,5 kWh-Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Met krachtige elektromotoren en keuze uit versies met achterwiel- of vierwielaandrijving biedt de BYD SEAL rijplezier op maat.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.