Ga naar de inhoud

Persbericht

BYD maakt prijzen SEAL bekend

Delen

BYD maakt prijzen SEAL bekend

  • Sportief, technisch geavanceerd en gestroomlijnde look
  • Hightech Blade Battery: vrij van nikkel en kobalt, actieradius tot 570 km WLTP
  • Keuze: twee vermogensversies, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Value for money: luxe, veiligheid en standaard voorzien van geavanceerde rijhulpsystemen, consumentenprijs vanaf € 47.990 

Het modellenoffensief van BYD krijgt een nieuwe boost met de introductie van de BYD SEAL. In de gestroomlijnde en sportieve elektrisch aangedreven sedan komen intelligente technologie en rijdynamiek samen. Hij beschikt standaard over een efficiënte 82,5 kWh-Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Met krachtige elektromotoren en keuze uit versies met achterwiel- of vierwielaandrijving biedt de BYD SEAL rijplezier op maat. Hightech assistentiesystemen dragen bij aan de ontspannen én veilige rijervaring.  De zeer complete BYD SEAL Design RWD instapversie start op €47.990 en is daarmee een aantrekkelijke keuze binnen het segment. De BYD SEAL komt dit najaar op de markt.

De nieuwe vijfzits BYD SEAL dankt zijn sportieve looks aan het ‘Ocean Aesthetics’ designconcept van BYD. De vloeiende lijnvoering is niet alleen fraai, maar ook functioneel. De perfecte stroomlijn (CW-waarde 0,219) is een belangrijke factor in het optimaliseren van de actieradius. Het aerodynamische karakter is ook te danken aan het geavanceerde e-Platform 3.0 met Cell-to-Body-technologie. Dit staat voor een sandwich-structuur waarin de batterij zo compact is geïntegreerd dat de carrosserie lager kan uitvallen. Daarbij verbetert deze technologie de stijfheid van de carrosserie en daarmee het comfort- en veiligheidsniveau. 

De Blade Battery met standaard warmtepomp

De BYD SEAL maakt gebruik van de innovatieve Blade Battery. Deze hightech lithium-ijzerfosfaatbatterij bevat geen kobalt en nikkel. Door zijn vorm, samenstelling en uitstekende thermische eigenschappen is hij veiliger dan conventionele lithium-ion baterijen. Bovendien doorstaat hij de spijkerpenetratietest met glans. De Blade Battery valt ook op door de hoge vermogensdichtheid. In de BYD SEAL heeft hij een capaciteit van 82,5 kWh en wordt hij standaard geleverd met een efficiency verhogende warmtepomp. Daardoor is de achterwielaangedreven BYD SEAL Design RWD met 230 kW/313 pk sterke elektromotor goed voor een range (WLTP) van 570 km. De actieradius van de BYD SEAL Excellence AWD met twee elektromoten (systeemvermogen 390 kW/530 pk) en vierwielaandrijving bedraagt 520 km (WLTP). Dankzij de 150 kW AC-snellaadmogelijkheid duurt het opladen van 30-80% slechts 26 minuten. Uiteraard is de BYD SEAL ook geschikt voor 11 kW DC 3-fase laden bij openbare laadpunten. De BYD SEAL Excellence AWD beschikt standaard over een 3,3 kW vehicle to load-functie. Daarmee zijn elektrische apparaten zoals koelboxen of elektrische fietsen aan te sluiten op de auto. 

Intelligent, ontspannen en veilig

De stijve carrosseriestructuur en de slimme Cell-to-Body-technologie staan aan de basis van het hoge veiligheidsniveau van de BYD SEAL. Daarbij beschikt de dynamische sedan standaard over geavanceerde rijassistentiesystemen zoals Lane Departure Warning en Prevention, de Adaptieve intelligente Cruise Control (Stop & Go), Automatic Emergency Brake, Front en Rear Collision Warning en een 360-graden camera. Al deze en andere intelligente systemen maken het rijden met de dynamische sedan veiliger, comfortabeler én relaxter.

Goed verbonden

Het interieur van de BYD SEAL is volledig gedigitaliseerd. Zo beschikt hij over een digitaal instrumentenpaneel en een groot (15,6 inch) en draaibaar centraal touchdisplay. Dit gaat samen met connectiviteit van topklasse. Zo is een 4G-dataverbinding inclusief WIFI en hotspotfunctie met 1 GB/maand gedurende twee jaar inbegrepen. Smartphones zijn draadloos op te laden door middel van twee draadloze laadstations en te koppelen via Apple Carplay en Android Auto. Met de BYD app zijn diverse functies op afstand te bedienen en te controleren. De navigatie maakt gebruik van HERE-maps. Het Dynaudio® system met 12 speakers staat garant voor een indrukwekkende sound.

Alle luxe

De value for money van BYD komt ook tot uiting in de zeer omvangrijke standaarduitrusting. De BYD SEAL is er in Design RWD uitvoering (230 kW/313 pk) met achterwielaandrijving en als Excellence AWD (390 kW/530 pk) met vierwielaandrijving. Beide modellen stralen al op het eerste gezicht luxe én hightech uit met onder meer LED-verlichting, 19-inch lichtmetalen velgen in bi-color design, metallic lak, een glazen panoramadak en privacy glass. Met onder lederen bekleding (stiksels in diamantpatroon), stoelverwarming en -ventilatie, multicolor ambianceverlichting, elektrische stoelverstelling en de drive mode selector is het interieur zeer luxueus én gebruiksvriendelijk. De BYD SEAL Excellence AWD beschikt ook over een head-up display, vehicle to load-functie en actieve schokdemping.

Vanaf € 47.990

De marktintroductie van de BYD SEAL staat gepland voor dit najaar. Elk model wordt geleverd inclusief 6 jaar algemene garantie en 8 jaar garantie op de aandrijflijn en de batterij. Daarnaast is garantie voertuig gebonden en dus overdraagbaar. 

De consumentenprijzen luiden: 

  • BYD SEAL Design RWD € 47.990,- (bijtelling vanaf € 263/mnd)
  • BYD SEAL Excellence AWD € 50.990,- (bijtelling vanaf € 283/mnd)

IAA Mobility München

BYD is te vinden op de de IAA Summit van 5 tot 10 september in hal B3.D40 en in de Open Space Odeonsplatz OP360.

-Einde persbericht-

Persberichten

BYD SEAL en BYD DOLPHIN bekroond met 5 sterren in Euro NCAP

De volledig elektrische BYD SEAL en BYD DOLPHIN zijn bekroond met de maximale vijf sterren door Euro NCAP, het toonaangevende onafhankelijke veiligheidsinstituut van Europa.

Lees meer

BYD ATTO 3: maximale score bij Green NCAP test

De BYD ATTO 3 heeft bij het onafhankelijke Green NCAP milieuassessment de maximale score van 5 sterren behaald. De elektrische cross-over scoorde hoog op alle individuele testcriteria. De gemiddelde score van 9,7 op een schaal van 10 onderstreept de energie-efficiency van de BYD ATTO 3 op overtuigende wijze.

Lees meer

BYD maakt prijzen SEAL bekend

Het modellenoffensief van BYD krijgt een nieuwe boost met de introductie van de BYD SEAL. In de gestroomlijnde en sportieve elektrisch aangedreven sedan komen intelligente technologie en rijdynamiek samen. Hij beschikt standaard over een efficiënte 82,5 kWh-Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Met krachtige elektromotoren en keuze uit versies met achterwiel- of vierwielaandrijving biedt de BYD SEAL rijplezier op maat.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.