Ga naar de inhoud

Persbericht

AUTOBEST roept BYD DOLPHIN uit tot ‘Best Buy Car of Europe 2024’

Delen

AUTOBEST roept BYD DOLPHIN uit tot ‘Best Buy Car of Europe 2024’

  • Jury roemt ruimteaanbod, hightech, rijke standaarduitrusting én value for money
  • Baanbrekende BYD Blade Battery: topprestaties, veilig, duurzaam
  • BYD’s missie: Elektrisch rijden voor een breed publiek beschikbaar maken

De net in Nederland geïntroduceerde BYD DOLPHIN is door AUTOBEST uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe 2024’. De BYD DOLPHIN kreeg van 31 journalisten uit 31 Europese landen de hoogste onderscheiding voor zijn ruimteaanbod, zijn hightech (veiligheids)features, de ruime standaarduitrusting én de value for money die hij biedt. Het is voor het eerst dat een model van BYD wordt onderscheiden met de ‘Best Buy Car of Europe’-titel.

Elk jaar gaan de journalisten die zijn aangesloten bij AUTOBEST op zoek naar de beste auto die in Europa te koop is. Bij de ‘Best Buy Car’-verkiezing staan niet alleen de kwaliteit en de prijs van de auto centraal. Ook het design en het gebruik van nieuwe technologieën worden meegenomen.

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding

De 100% elektrisch aangedreven BYD DOLPHIN overtuigde de 31 juryleden van AUTOBEST met zijn comfort, de dynamische rijervaring, het ruime interieur, de riante standaarduitrusting en het aanbod van hightech (veiligheids)features. Ook waren de journalisten onder de indruk van de aantrekkelijke prijsstelling, de goede garantievoorwaarden en de lage kilometerkosten.

Juryvoorzitter Dan Vardie: “De BYD DOLPHIN heeft de ‘Best Buy Car of Europe 2024’-titel dik verdiend. Het feit dat hij wordt geproduceerd door BYD, een toonaangevende speler op het gebied van elektrificatie is daarbij ook belangrijk. Met zijn uitverkiezing laat de BYD DOLPHIN zien dat hij in alle opzichten voldoet aan de wensen van de veeleisende Europese klant.”

EV’s voor een breed publiek

Michael Shu, Managing Director van BYD Europe: “We zijn vereerd met de titel ‘Best Buy Car of Europe 2024’ voor de BYD DOLPHIN. Het maakt ons trots dat we deze onderscheiding hebben gekregen van een professionele, Europese jury. Deze award zal de belangstelling voor de BYD DOLPHIN ongetwijfeld verder versterken, vooral omdat hij iets biedt wat uniek is op het gebied van EV’s: een buitengewone prijs-kwaliteitverhouding. De BYD DOLPHIN kenmerkt zich net als onze andere modellen door een rijke standaarduitrusting. In combinatie met aantrekkelijke prijzen maken we elektrische mobiliteit bereikbaar voor een breed publiek.”

De pluspunten van de BYD DOLPHIN

De BYD DOLPHIN maakt gebruik van het BYD e-Platform 3.0 dat speciaal voor elektrische aandrijving is ontwikkeld. Bij het veiligheidsassessment van EuroNCAP was de BYD DOLPHIN goed voor de maximale score van vijf sterren. Ondanks zijn compacte afmetingen (lengte: 4,29 m) is het interieur opmerkelijk ruim: er is plaats voor vijf en de bagageruimte heeft een inhoud van 345 liter (1.310 l met neergeklapte achterbank).

De BYD DOLPIN maakt gebruik van de baanbrekende BYD Blade Battery, die nieuwe standaarden zet op gebied van veiligheid, duurzaamheid en prestaties. Deze Lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij is vrij van schaarse grondstoffen zoals nikkel en kobalt. Afhankelijk van de gekozen uitvoeringen is de Blade Battery in de BYD DOLPHIN goed voor een actieradius tot 427 km (WLTP gecombineerd).

100% bereikbaar met ruime garantievoorwaarden

De BYD DOLPHIN is 100% elektrisch en 100% bereikbaar. In Nederland is hij er al vanaf € 29.990. Alle uitvoeringen van de BYD DOLPHIN komen voor particuliere kopers in aanmerking voor € 2.950 SEPP-subsidie. De BYD DOLPHIN wordt net als andere BYD-modellen geleverd met zes jaar algemene garantie en acht jaar garantie op het accupakket en de elektromotor, inclusief de aansturing ervan. De carrosserie is twaalf jaar gegarandeerd. De garantie is auto gebonden en dus overdraagbaar. 

-Einde persbericht-

Persberichten

BYD kiest Ayvens als leasepartner in Nederland

BYD kiest Ayvens als full-service leasepartner voor het bieden van een whitelabel leaseaanbod onder de naam BYD Lease, voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Het leaseaanbod is beschikbaar via verschillende kanalen, waaronder de website bydauto.nl en de BYD-stores door het land.

Lees meer

Louwman BYD en BEAT Cycling Club: perfecte match voor duurzaam NK Wielrennen  

Sinds 2023 is Louwman BYD partner van BEAT Cycling Club waarin beide organisaties streven naar een duurzame toekomst. BEAT Cycling Club rijdt daarom voor het tweede seizoen op rij als eerste wielerploeg ter wereld in volledig elektrische volgauto’s van BYD.  

Lees meer

BYD SEAL U nu ook met slimme DM-i plug-in hybridetechnologie

Alle ervaring die BYD als wereldwijd grootste fabrikant van New Energy Vehicles al sinds 2008 heeft opgedaan met plug-in hybridetechnologie, betaalt zich uit in de nieuwe BYD SEAL U DM-i. Het eerste PHEV-model van BYD in Nederland overtuigt niet alleen met een elektrische actieradius van maximaal 125 km en een totale range tot ruim 1.100 km (beide WLTP), maar ook met hoge prestaties en lage brandstofverbruikscijfers.

Lees meer

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Naar Bydauto.nl

Een grootse EV-bouwer. Met de grootste dromen. Ga naar de hoofdwebsite van BYD.