Ga naar de inhoud

Blade Battery

BYD is al meer dan 27 jaar een pionier in de internationale accu-industrie. Onze nieuwste ultra-veilige Blade Battery heeft een reeks van rigoureuze tests ondergaan, onder de meest extreme omstandigheden. Daardoor kunnen we met zekerheid zeggen dat het een van ’s werelds veiligste batterijen is.

Verhoogde veiligheid

De grondstof lithiumijzerfosfaat (LFP) heeft meerde eigenschappen die het uitermate geschikt maken voor de Blade Battery: langzame warmteontwikkeling, geringe warmteafgifte en geen afgifte van zuurstof. De unieke vlakke rechthoekige vorm verbetert ook de koelingsefficiëntie en de voorverwarmingsprestaties.

De Blade Battery heeft dan ook geheel veilig de spijker-penetratietest doorstaan zonder vuur of rook uit te stoten.

Extra sterk

Het revolutionaire ontwerp van de Blade Battery maakt ‘m extra sterk. Alle cellen in het pack zijn zo verdeeld dat ze een structurele balk vormen die helpt krachten te weerstaan.

De aluminium honingraatstructuur, met verstevigde panelen aan de boven- en onderzijde van het pack, zorgen voor extra stijfheid in verticale richting.

Groot bereik

De benuttingsgraad van de ruimte is bij de Blade Battery met meer dan 50% toegenomen in vergelijking met traditionele batterijen, wat een veel grotere energiedensiteit en bereik oplevert. 

Extra lange levensduur

Met meer dan 5000 laad- en ontlaadcycli heeft de Blade Battery een extra lange levensduur. 

Spijker-penetratietest

De spijker-penetratietest is een van de meest rigoureuze manieren om het “thermisch leeglopen” van batterijen te testen. Het doel is een interne kortsluiting van de batterij te simuleren. Zo’n kortsluiting ontstaat meestal door externe scherpe metalen voorwerpen die de batterij binnendringen, bijvoorbeeld bij een ernstig verkeersongeval.