Ga naar de inhoud

Batterij

Veiliger, beter, sterker en betrouwbaarder

Dit is onze Blade Battery

Onze Blade Battery

Een batterij om trots op te zijn

Geen enkele andere batterij ter wereld heeft ooit de beruchte ‘spijker-penetratietest’ zo goed doorstaan als onze Blade Battery. In deze test slaan ze met grote kracht een metalen pin door een batterij om te zien wat er gebeurt. En in het geval van de Blade Battery was dat… bijna niets! Geen rook en de temperatuur kwam nooit boven de 60℃. Terwijl anderen soms wel 24 uur op honderden graden kunnen branden. Maar dat is niet het enige wat ons zo trots maakt op onze batterij.

Beter

Een batterij die beter is

We hebben de Blade Battery ontwikkeld op basis van LithiumIJzerFosfaat (LFP). Los van alle technische voordelen, zoals de veiligere warmte- en koeling-eigenschappen, heeft dat een nog veel groter voordeel: onze batterijen bevatten geen nikkel en geen kobalt! En dat is zoveel beter voor mens, planeet en in gebruik. Kortom: veiliger én beter. Wij begrijpen wel dat andere EV-bouwers bij ons aankloppen voor onze batterijen.

Sterker

Een batterij die sterker is

Kan het nóg steviger? Dat was de vraag die we onszelf telkens stelden bij het ontwerpen van de Blade Battery. Door de cellen in het pack op te bouwen als lange, slanke ‘Blades’ kunnen deze zo geplaatst worden dat ze integraal deel worden van de constructie. Samen met de aluminium honingraatstructuur en verstevigde panelen maakt dit de Blade Battery onze sterkste batterij ooit.

Betrouwbaarder

Een batterij die meer solide is

De slimme opbouw en vorm van de Blade Battery heeft nog een voordeel: grotere efficiëntie! De ruimte in het pack wordt 50% meer benut ten opzichte van traditionele batterijen. Er zit dus ‘veel meer batterij’ in onze batterijen – en daarmee meer energie, meer kracht en een groter bereik. En met meer dan 5000 laad- en ontlaadcycli biedt de Blade Battery je ook een extra lange levensduur.

27 jaar in ontwikkeling

Sinds onze oprichting ontwerpen en bouwen wij onze batterijen helemaal zelf. Dit helpt ons om naadloze energie-oplossingen te ontwikkelen die onze ambities in mobiliteit mogelijk maken en aandrijven. Die decennia van innovatie, kennis en expertise hebben geleid tot een batterij die beter presteert op elk denkbaar vlak.   

De ATTO 3 proefrijden

De enige manier om écht kennis te maken met de ATTO 3 is natuurlijk met een proefrit. Plan hieronder jouw proefrit in.

Private lease

De weg op met een nieuwe BYD én een heldere route van jouw maandelijkse kosten. Kies dan voor Go Private Lease.