Ga naar de inhoud

Oplaadservice

Alles over de BYD oplaadservice

Samen met Vattenfall InCharge bieden wij verschillende services aan voor het opladen van jouw BYD. Thuis of onderweg – er is van alles mogelijk om jou in beweging te houden.

Onderweg opladen

Maak gebruik van de BYD-laadpas en bijbehorende app. Met 85.000 locaties om je elektrische BYD op te laden ben je altijd dicht bij het volgende oplaadpunt (inclusief snelladers). Ook in het buitenland kun je gewoon opladen met de BYD-laadpas.

Functies van de app

 • Kijk waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is.
 • Controleer met welk vermogen je bij het oplaadpunt oplaadt.
 • Zie meteen hoeveel het kost om bij het oplaadpunt op te laden. Deze kosten worden automatisch maandelijks doorbelast aan jou of jouw werkgever.

Bestel uw eigen Louwman BYD laadpas geheel gratis.

Thuis opladen

Wil je ook thuis opladen? Geen probleem. Je kunt een oplaadpunt laten monteren. Bijvoorbeeld aan de muur of op een paal in de grond. Een monteur installeert dit laadpunt en zorgt ook dat het oplaadpunt de Dynamic Load Balancing optimaal benut. Dat zorgt voor een juiste balans tussen het maximale vermogen om op te laden en het voorkomen van overbelasting. Het laadpunt ‘praat’ met de slimme meter in huis om de beschikbare stroom te verdelen tussen de verschillende stroomverbruikers. Zo heb jij geen omkijken naar het efficiënt en veilig opladen van jouw BYD. Op de oplaadpunten én uitgevoerde installatie zit standaard 5 jaar garantie.


Thuislaad oplossingen

Voor de oplaadservice bieden we verschillende pakketten aan. Standaard zijn de pakketten inclusief installatie van een Alfen Eve Single laadpunt, laadpas en eventuele herbestrating. Hieronder vind je een overzicht met de oplossingen:

Overige opties

BYD HAN with the vehicle to load


Aanvullend pakket ‘Hosting & Beheer’

Als aanvullende optie bieden we ook ‘Hosting & Beheer’ aan. We verbinden jouw thuislaadpunt met onze systemen en verzorgen dan op afstand service en onderhoud.

Voordelen ‘Hosting & Beheer’:

– Incharge account
– 24/7 service op afstand
– Koppelen van extra laadpassen of gastgebruik
– Automatische verrekening van zakelijk geladen stroom

De kosten voor het aanvullende pakket zijn €7,- per maand (€5,79 excl. btw). Dit bedrag betaal je maandelijks per automatische incasso. Of je betaalt direct bij aanschaf 60 maanden vooruit.

Maatwerk voor een oplaadpunt thuis

Het kan natuurlijk zijn dat de geboden opties voor een oplaadpunt aan huis in jouw situatie niet mogelijk zijn. Dan kijken we graag met je mee voor een op maat gemaakte oplossing. Eventuele meerkosten bespreken we dan ook direct.

BYD-oplaadservice  en Vattenfall InCharge partnership

Vattenfall logo

Bij BYD is bouwen aan een duurzame wereld en toekomst van enorme waarde. Elektrisch rijden is daar een essentieel onderdeel van. Om elektrisch rijden te stimuleren, zijn we een partnership aangegaan met Vattenfall InCharge. Met deze samenwerking hebben we de mogelijkheid om een uitgebreid netwerk van oplaadpalen aan te bieden. Zowel in binnen- als buitenland. Vattenfall InCharge werkt namelijk aan het grootste oplaadnetwerk in Europa én investeert in innovatie, zoals slim laden en Dynamic Load Balancing. Een samenwerking voor nu en de toekomst.

Vragen?

Vragen over de BYD oplaadservice? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Algemene voorwaarden

 1. BYD oplaadservice wordt in Nederland uitgevoerd door Vattenfall InCharge. Namens BYD oplaadservice zal Vattenfall InCharge jouw laadpunt verzorgen en door een van haar installatiepartners fysiek vakkundig monteren en testen
 2. Het aantal meter graafwerkzaamheden tussen jouw meterkast en de gewenste locatie van het BYD laadpunt is bepalend voor de prijsstelling van het pakket. Verantwoordelijkheid van het juist bepalen van deze meters ligt bij de klant. Uiteraard kunnen wij jou hierbij assisteren.
 3. Bij het thuislaadpakket Maximaal is een schouw voorafgaande de installatie altijd onderdeel van het proces. Hierbij wordt er bepaald of eventuele meerkosten van toepassing zijn. In situaties dat er meerkosten zijn, worden deze meerkosten door Vattenfall InCharge in rekening gebracht aan de berijder of werkgever.
 4. Een BYD laadpunt wordt altijd geleverd in combinatie met een abonnement ‘hosting & beheer’. Dit abonnement wordt afgesloten tussen de eigenaar van de BYD en Vattenfall InCharge. Dit kan ook jouw werkgever of leasemaatschappij zijn.
 5. Indien je jouw BYD zakelijk gebruikt, zal het abonnement ‘hosting & beheer’ ook zorgdragen voor de verrekening van zakelijk geladen stroom. Vattenfall InCharge zal deze verrekening doen tussen gebruiker en werkgever of leasemaatschappij. Hiervoor zijn de algemene voorwaarden van Vattenfall InCharge van toepassing die behoren bij het abonnement ‘hosting & beheer’.
 6. Het verhogen van de aansluitwaarde of het omzetten van 1 naar 3 fasen van jouw netaansluiting is de verantwoordelijkheid van jouw netbeheerder. BYD noch Vattenfall InCharge is verantwoordelijk voor het tijdstip of de kosten die hierbij door jouw netbeheerder worden doorbelast. Voorbereidende werkzaamheden bij het omzetten van een aansluiting, het aanpassen van jouw meterkast en afzekeren hiervan zijn tegen meerkosten wel mogelijk.
 7. Dynamic Load Balancing is een functionaliteit die standaard wordt ondersteund door het slimme laadpunt. Voor een juiste werking is de aanwezigheid van een slimme meter noodzakelijk. Indien je geen slimme meter hebt, zal deze functie dus niet werken. Een slimme meter kun je aanvragen bij jouw netbeheerder.
 8. Het BYD laadpunt zal in basis opgeleverd worden voordat je jouw nieuwe BYD in ontvangst neemt. Wanneer jouw BYD uit voorraad geleverd kan worden, dan is de doorlooptijd circa 6 weken. Uiteraard streven we ernaar dit te verkorten. Een BYD laadpas is dan wel direct beschikbaar.
 9. Garantie: een BYD laadpunt wordt geleverd met 5 jaar garantie. Ook op een juiste installatie. Uitgezonderd van garantie zijn schades veroorzaakt door onjuist gebruik, vernieling of natuurgeweld.
 10. Dataverwerking persoonsgegevens: conform de richtlijnen van de AVG, vragen wij toestemming om jouw persoonsgegevens te delen met Vattenfall InCharge en haar installatiepartner. Deze zullen zorgvuldig en uitsluitend voor het maken van een afspraak en het plaatsen van jouw BYD laadpunt worden gebruikt.

BYD proefrijden

De enige manier om écht kennis te maken met BYD is natuurlijk met een proefrit. Plan hieronder jouw proefrit in.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Blijf op de hoogte van al het BYD nieuws.

Mis niets meer

Wil je meer weten over BYD en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. Zo ontvang je direct al het nieuws in jouw mailbox. We houden je graag op de hoogte, want er gebeurt veel rondom BYD.

Blijf op de hoogte