Ga naar de inhoud

DE ATTO 3

Geschikt voor €2.950,- subsidie

Subsidie elektrische auto in 2023

Als particulier kun je subsidie (SEPP) krijgen voor het kopen óf leasen van een elektrische auto. Goed nieuws; de BYD ATTO 3 valt met beide uitvoeringen binnen deze subsidie. Het totale subsidiebudget is helaas beperkt, dus reserveer jouw ATTO 3 snel zodat je als een van de eerste je subsidie aanvraag in kunt dienen.

Hoe het werkt

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de catalogusprijs van je auto tussen de €12.000 en €45.000 liggen. Het bedrag dat je dit jaar (2023) aan subsidie kunt aanvragen voor een nieuwe elektrische auto is €2.950. Deze subsidie geldt zowel bij het kopen als private leasen van een elektrische auto.

Geen zorgen over extra opties
Normaliter moet je uitkijken dat je met het bestellen van extra opties niet boven de €45.000 grens uitkomt, maar bij BYD hoef je je daar gelukkig geen zorgen om te maken. De ATTO 3 is namelijk standaard al heel rijk uitgerust en heeft maar twee uitvoeringen die beide onder die grens van €45.000 blijven. Onder de standaard uitrusting vallen onder andere het panoramisch glazen schuifdak, sportstoelen van duurzaam veganistisch leder, elektrisch verstelbare én verwarmde voorstoelen en alle veiligheidsfeatures die je je maar kunt wensen waaronder 360° panorama camera en blind spot monitor. Opties kiezen hoeft dus niet en de prijs is gewoon de prijs. Wel zo transparant toch? 

Vooraan in de rij

Wil jij als één van de eerste je subsidie aanvraag kunnen doen én snel de ATTO 3 rijden? Vraag dan een proefrit aan of bestel jouw auto direct via de website of in de showroom. De meeste uitvoeringen en kleuren zijn uit voorraad leverbaar dus lang wachten is er niet bij. Zodra jouw lease- of verkoopcontract getekend is kun je direct de subsidie aanvragen.

Rekenvoorbeeld private lease ATTO 3 comfort

Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden of 10.000 km   €549,-
Subsidie de eerste 48 maanden  €61,45
Nieuwe maandtarief vanaf €487,55 

Rekenvoorbeeld koop ATTO 3 comfort

Prijs€42.998,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €40.048,- 

FAQ

 1. Hoe en wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?
  Je kan vanaf 10 januari 2023, 9:00 uur weer subsidie aanvragen voor jouw nieuwe elektrische personenauto met een koop- of leasecontract die je hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. Vervolgens kun je net zo lang subsidie aanvragen totdat de pot leeg is. Voor 2022 is er geen subsidiegeld meer beschikbaar. Je kan hier jouw subsidie aanvragen.
 2. Wat zijn de voorwaarden van de overheidssubsidie?
  Allereerst is het goed om te weten dat je aan een aantal voorwaarden voor SEPP moet voldoen om in aanmerking te komen. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen om subsidie te krijgen voor je elektrische auto:  

  – De actieradius (volgens de WLTP-cyclus) moet minimaal 120 km zijn. Dat is gelukkig bij vrijwel alle reguliere elektrische auto’s het geval.  
  – De catalogusprijs moet tussen de €12.000 en €45.000 zitten. Oppassen dus met het aanvinken van opties bij auto’s die net op het randje zitten.  
  – De auto moet gebouwd zijn als elektrische auto. Auto’s die achteraf zijn omgebouwd naar elektrisch komen niet in aanmerking.  
  – De koop- of leaseovereenkomst moet in 2023 gesloten zijn. 
   
  Lees meer: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp/subsidie-koop-nieuwe
 3. Voor wie is deze subsidie bedoeld?
  De subsidie is uitsluitend bedoeld voor particulieren (geen ondernemers). Je kan als particulier eenmalig gebruik maken van de subsidie, als je aan alle voorwaarden voldoet.
 4. Heb ik recht op subsidie als ik in 2022 een auto bestel?
  Heb je een contract getekend voor 1 januari 2023 en wil je toch de mogelijkheid hebben om de SEPP aan te vragen? Onze leasemaatschappij neemt na 1 januari 2023 zelf contact met je op en zullen je daarbij een optie geven om een nieuw leasecontract aan te gaan en te ondertekenen. Met het nieuwe leasecontract vraag je de SEPP aan. Teken je dit nieuwe contract niet? Dan blijft je oude contract gewoon geldig.