Ga naar de inhoud

BYD presenteert twee nieuwe elektrische modellen voor de Europese markt: BYD DOLPHIN en BYD SEAL

12 april 2023 Machteld van Rooy

Als toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (NEV’s) en batterijen streeft BYD ernaar om aansprekend, hightech en intelligent elektrisch rijden bereikbaarder en toegankelijker te maken voor Europese automobilisten. Na de volledig elektrische BYD ATTO 3 (C-segment SUV), de BYD HAN (E-segment sedan) en de BYD TANG (E-segment SUV) zijn de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL de volgende 100% elektrische modellen voor de Europese markt. 

DOLPHIN & SEAL
De nieuwe DOLPHIN & SEAL

BYD DOLPHIN & SEAL
De BYD DOLPHIN is een praktische, efficiënte en toegankelijke hatchback met een ruime actieradius voor het C-segment. De BYD SEAL is stijlvol, sportief en dynamisch. Deze D-segment sedan beschikt over geavanceerde technologie. Met de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL introduceert BYD de eerste modellen voor Europa die gebruik maken van het ‘Ocean Aesthetics’ designconcept. Ze zijn beide gebaseerd op het geavanceerde BYD e-Platform 3.0.

De voorwielaangedreven BYD DOLPHIN heeft een 60 kWh Lithium-ijzerfosfaat BYD Blade batterij. De BYD SEAL – die leverbaar is met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving – beschikt over een 82 kWh Lithium-ijzerfosfaat BYD Blade Battery. De BYD SEAL profiteert van Cell-to-Body technologie. Dat betekent dat de batterij is geïntegreerd in de carrosserievloer. Zo ontstaat een sandwich-structuur waarin de batterij en de baterijhouder zijn geïntegreerd. Dit heeft verschillende grote voordelen. Zo is een lagere carrosserie mogelijk, voor een betere stroomlijn en efficiency. Bovendien verbetert de Cell-to-Body technologie de stijfheid van de carrosserie, wat weer bijdraagt aan een hoog veiligheidsniveau. Het relatief compacte batterijvolume leidt bovendien tot veel interieurruimte. DE BYD SEAL (AWD) heeft een 8 in 1- elektrische aandrijflijn met twee motoren en een systeemvermogen van 230 kW/313 pk of 390 kW/531 pk. 

Rijdende BYD SEAL
BYD SEAL

Timing voor Europa
Deze zomer wordt de BYD DOLPHIN in Europa verwacht. De strak vormgegeven, praktische én bereikbare hatchback voor het C-segment heeft een ruime WLTP-range van 427 km in de gecombineerde cyclus. De BYD SEAL maakt naar verwachting na deze zomer zijn opwachting in de Europese BYD stores, waaronder de BYD stores in Amsterdam en Rotterdam. De sportieve en verrassend praktische D-segment sedan beschikt over een 82 kWh batterij, die in de achterwielaangedreven versie goed is voor een WLTP-actieradius van 570 km in de gecombineerde cyclus (520 km voor de uitvoering met vierwielaandrijving). Samen met de BYD ATTO 3, de BYD HAN en de BYD TANG omvat het BYD-gamma voor Europa nu vijf volledig elektrisch aangedreven modellen. Daarmee heeft het merk een steeds breder aanbod, dat goed aansluit bij de wensen van de klant.    

Voldoen aan de verwachtingen van Europese klanten
Michael Shu, General Manager en Managing Director van BYD Europe en de International Cooperation Division: “Met veel plezier kondig ik de komst aan van nog twee baanbrekende modellen voor onze Europese klanten. Na de lancering van het merk BYD met de BYD TANG E-segment SUV, de BYD HAN E-segment sedan en de BYD ATTO 3 C-segment SUV waren de reacties zeer positief. Nu zetten we de volgende stap met de introductie van twee innovatieve nieuwe modellen die beschikken over geavanceerde EV-technologie. De BYD DOLPHIN is zeer efficiënt en technisch geavanceerd. Ook valt hij op door zijn premium features en de rijke standaarduitrusting. De BYD SEAL legt de lat hoger met buitengewone prestaties. Als eerste BYD-model beschikt hij over Cell-to-Body technologie. Daarmee onderstreept hij ook dat BYD nadrukkelijk focust op veiligheid. Dankzij de twee nieuwe modellen bieden we klanten nog meer keuze en voegen we extra waarde toe aan belangrijke marktsegmenten.”   

Zijkant van de BYD DOLPHIN
BYD DOLPHIN

Technologische innovatie
Ruimte bieden voor innovatie is een belangrijke drijfveer van BYD. Daarmee levert het merk aansprekende en veilige mobiliteitsoplossingen die de CO2-uitstoot helpen verminderen. Zo pakt BYD klimaatverandering aan en ondersteunt het merk het Cool the Earth by 1°C-initiatief. De groene droom is al lange tijd een speerpunt van BYD en is hiermee ook een visie voor de toekomst. Zo loopt BYD op het gebied van duurzame innovatie al twee decennia voorop. Ook was BYD de eerste autofabrikant die aankondigde dat het zou stoppen met uitsluitend door verbrandingsmotoren aangedreven modellen. Daarvoor in de plaats kwamen volledig en gedeeltelijk geëlektrificeerde modellen; BEV’s en PHEV’s. BYD is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat voor de gehele markt New Energy Vehicle Solutions aanbiedt.    

Wereldleider op het gebied van New Energy Vehicles
Wereldwijd heeft BYD al 3,9 miljoen personenauto’s met een New Energy-aandrijflijn afgeleverd. Dit is een solide basis voor het betreden van nieuwe Europese markten. BYD heeft zijn modellen afgeleverd in meer dan 400 steden, verspreid over 70 landen en regio’s op zes continenten. Zo heeft het een CO2-besparing van meer dan 29 miljoen ton gerealiseerd. BYD is opgenomen in de Fortune 500 van 2022. BYD is een pionier op het gebied van schone energie en heeft grote ambities voor de toekomst. Dit sluit perfect aan bij de mobiliteitsdoelen van zijn automotive partners in Europa. Modellen van BYD zijn nu al verkrijgbaar in Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk en Spanje. Binnenkort maakt BYD ook de entree op andere markten bekend.