Ga naar de inhoud

Focus op kwaliteit: BYD verbetert garantievoorwaarden

3 augustus 2023 Machteld van Rooy

Het streven naar perfectie is vast verankerd in het DNA van BYD. Dit vertaalt zich in een hoog kwaliteitsniveau voor alle modellen. Om dat kracht bij te zetten, verbetert het snel groeiende merk de garantievoorwaarden. Alle nieuwe BYD-personenautomodellen worden nu standaard geleverd met zes jaar algemene garantie en acht jaar garantie op het accupakket en de elektromotor, inclusief de aansturing ervan. De carrosserie is twaalf jaar gegarandeerd. Dat is ook goed nieuws voor iedereen die nu al BYD rijdt: de nieuwe voorwaarden gelden óók voor modellen die al op kenteken zijn gezet. Daarnaast is de garantie gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar.  

De BYD Blade Battery

Tot nu toe golden bij BYD verschillende garantievoorwaarden voor verschillende modellen. Vanaf nu profiteren de BYD ATTO 3, HAN en TANG van nog ruimere termijnen en de daaraan gekoppelde maximum kilometrages. De nog te introduceren BYD DOLPHIN en SEAL liften uiteraard ook mee op de verbeterde garantietermijnen én- voorwaarden. Daarmee krijgt zorgeloos genieten van elektrisch rijplezier een nieuwe dimensie.

Zes, acht, twaalf
Alle BYD-personenautomodellen worden vanaf nu standaard geleverd met zes jaar volledige fabrieksgarantie (was 4 of 5 jaar) of een maximum kilometrage van 150.000 (was 120.000 of 100.000). De garantie op de innovatieve, kobalt- en nikkelvrije Blade Battery bedraagt onveranderd acht jaar, maar het daaraan gekoppelde maximum kilometrage is uitgebreid tot 200.000 km, SOH ≥70% (was 160.000 km voor bepaalde modellen). De elektromotor en de aansturing ervan zijn nu gedurende acht jaar, met een maximum van 150.000 km gegarandeerd (was 5 jaar of 100.000 km voor bepaalde modellen). De carrosseriegarantie strekt zich vanaf nu uit over een periode van 12 jaar. 

Ook bestaande rijders profiteren
De verbeteringen gelden niet alleen voor nieuwe BYD-modellen. Ook klanten die al eerder een model van BYD aanschaften profiteren ervan: de nieuwe garantievoorwaarden gelden met terugwerkende kracht óók voor alle BYD-personenautomodellen die tot nu toe op kenteken zijn gezet.