Ga naar de inhoud

Twee BYD ATTO 3’s voor MobiGo.

21 november 2022 Machteld van Rooy

Haarlem, 21 november 2022 – De elektrische personenauto’s van BYD veroveren de Nederlandse wegen. MobiGo kocht twee exemplaren van de ATTO 3 en stelt ze via het platform van WeGo beschikbaar als deelauto aan een groep bewoners van de Haarlemse Indische buurt. De auto’s krijgen dus een duurzame bestemming, en dat is toepasselijk omdat BYD zich uitdrukkelijk profileert als fabrikant van groene voertuigen.

De bewoners van de Haarlemse Indische buurt zijn de trotse deelgebruikers van BYD ATTO 3. Foto (v.l.n.r.): Hessel Kruisman, initiatiefnemer vanuit de straat, en provinciaal gedeputeerde Jeroen Olthof.

Emissievrije kilometers
MobiGo is de eerste Nederlandse aanbieder van BYD’s als deelauto. Het initiatief is een samenwerking met Natuur & Milieu en de provincie Noord-Holland. Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid van de provincie Noord-Holland, reed de auto’s zelf naar hun vaste standplaats in de Indischestraat in Haarlem. Daar werden ze door de directeur campagnes van Natuur & Milieu Dorien Ackerman uitgereikt aan de bewoners. Ook Eric Louwman, President van de Louwman Group, waar BYD onderdeel van is, was aanwezig om het feestje met de bewoners te vieren.

Grootste ter wereld
BYD is de grootste fabrikant van elektrische personenauto’s ter wereld. Vorige maand kwam de Chinese automaker officieel op de Nederlandse markt. Naast de crossover ATTO 3 zijn hier ook de SUV TANG en de luxe sedan HAN beschikbaar.