Ga naar de inhoud

SEPP subsidie? Check.

€2.950,- subsidie voor elektrische auto’s in 2024

O.a. geschikt voor de BYD DOLPHIN (alle uitvoeringen), de BYD ATTO 3 (alle uitvoeringen), de BYD SEAL Design – RWD en de BYD SEAL U (alle uitvoeringen).

Goed nieuws! Er is nog steeds subsidie beschikbaar.

SEPP subsidie voor particulieren

Als particulier kun je subsidie (SEPP) krijgen voor het kopen óf private leasen van een elektrische auto. Goed nieuws; o.a. de BYD DOLPHIN (alle uitvoeringen), de ATTO 3 (alle uitvoeringen), de SEAL Design – RWD en de SEAL U (alle uitvoeringen) vallen binnen deze SEPP subsidie.

Rekenvoorbeeld BYD DOLPHIN Comfort

Prijs €35.490,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €32.540,-

Rekenvoorbeeld BYD ATTO 3 Comfort

Prijs€38.990,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €36.040,-

Rekenvoorbeeld BYD SEAL Design – RWD

Prijs€45.990,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €43.040,-

Rekenvoorbeeld BYD SEAL U Comfort

Prijs€42.990,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €40.040,-

Wat is de SEPP subsidie voor een elektrische auto?

Als particulier kun je aanspraak maken op de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren. Afgekort ook wel de SEPP subsidie. De overheid wil met behulp van de SEPP regeling (geldbedrag van €2.950,-) elektrisch rijden stimuleren.

Voorwaarden van de SEPP subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de catalogusprijs van je elektrische auto tussen de €12.000 en €45.000 liggen. Daarnaast moet de auto een 100% elektrische personenauto zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer WLTP. De auto hoeft nog niet geleverd te zijn als de SEPP subsidie wordt aangevraagd. Het bedrag dat je dit jaar (2024) aan subsidie kunt aanvragen voor een nieuwe elektrische auto is €2.950,-. Deze subsidie geldt zowel bij het kopen als private leasen van een elektrische auto.

Aanvraagproces

Vanaf 9 januari 2024, 09:00 kun je via deze link subsidie aanvragen voor jouw elektrische auto. De SEPP subsidie moet je zelf aanvragen. Je hebt alleen je koop-of leasecontract nodig. Let op, de subsidie is niet oneindig en op=op.

Documentatie

Houd voor het aanvragen van de subsidie de volgende gegevens bij de hand:

 • Adres, e-mailadres en Burgerservicenummer
 • DigiD-app óf DigiD met sms-controle
 • Merk en model
 • Datum ondertekening koopovereenkomst
 • IBAN-bankrekeningnummer
 • Indien bekend het kenteken (Het kenteken is niet noodzakelijk om een aanvraag in te dienen).

Veelgestelde vragen over subsidies voor elektrische auto’s

 1. Hoe en wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?
  Je kan vanaf 9 januari 2024, 9:00 uur subsidie aanvragen voor jouw nieuwe elektrische personenauto met een koop- of leasecontract die je hebt afgesloten op of na 1 januari 2024. Vervolgens kun je net zo lang subsidie aanvragen totdat de pot leeg is. Je kan hier jouw subsidie aanvragen. De sluitingsdatum van de SEPP 2024 is op vrijdag 27 december om 12.00 uur.                                                                         
 2. Wat zijn de voorwaarden van de overheidssubsidie?
  Allereerst is het goed om te weten dat je aan een aantal voorwaarden voor SEPP moet voldoen om in aanmerking te komen. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen om subsidie te krijgen voor je elektrische auto:  

  – De actieradius (volgens de WLTP-cyclus) moet minimaal 120 km zijn. Dat is gelukkig bij vrijwel alle reguliere elektrische auto’s het geval.  
  – De catalogusprijs moet tussen de €12.000 en €45.000 zitten. Oppassen dus met het aanvinken van opties bij auto’s die net op het randje zitten.  
  – De auto moet gebouwd zijn als elektrische auto. Auto’s die achteraf zijn omgebouwd naar elektrisch komen niet in aanmerking.  
  – De koop- of leaseovereenkomst moet in 2024 gesloten zijn. 
   
  Lees meer: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp/subsidie-koop-nieuwe
 3. Voor wie is deze subsidie bedoeld?
  De subsidie is uitsluitend bedoeld voor particulieren (geen ondernemers). Je kan als particulier eenmalig gebruik maken van de subsidie, als je aan alle voorwaarden voldoet.
 4. Heb ik recht op subsidie als ik in 2023 een auto bestel?
  Heb je een contract getekend voor 1 januari 2024 en wil je toch de mogelijkheid hebben om de SEPP aan te vragen? Onze leasemaatschappij neemt na 1 januari 2024 zelf contact met je op en zullen je daarbij een optie geven om een nieuw leasecontract aan te gaan en te ondertekenen. Met het nieuwe leasecontract vraag je de SEPP aan. Teken je dit nieuwe contract niet? Dan blijft je oude contract gewoon geldig.
 5. Wat is de huidige stand van het SEPP subsidiebudget?
  De actuele stand van het subsidiebudget vind je op de website van de Rijksoverheid. Voor het aankopen van een nieuwe elektrische auto vind je de huidige budget stand hier. Voor de stand van het budget bij het (private) leasen van een nieuwe elektrische auto kijk je hier.

BYD proefrijden

De enige manier om écht kennis te maken met BYD is natuurlijk met een proefrit. Plan hieronder jouw proefrit in.

Nog vragen?

Vragen over subsidie of onze huidige voorraad en levertijd? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Blijf op de hoogte van al het BYD nieuws.

Mis niets meer

Wil je meer weten over BYD en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. Zo ontvang je direct al het nieuws in jouw mailbox. We houden je graag op de hoogte, want er gebeurt veel rondom BYD.

Blijf op de hoogte