Ga naar de inhoud

BYD TANG

400km
Actieradius WLTP
73.300,-
Vanafprijs incl. BTW
1.186,-/mnd
60 mnd en 10.000 km/jaar

100% elektrisch, SUV en zevenzitter

Nu in Nederland: de nieuwe Build Your Dreams TANG. Een 100% elektrische zevenzitter SUV die alles in huis heeft: een fraai design, moderne veiligheidsvoorzieningen en innovatieve Blade Battery techniek.

Kracht en stijl in volmaakte harmonie

De draken uit de oude sages, sprookjes en mythes staan voor indrukwekkende, explosieve kracht. En daar heeft BYD’s hoofdontwerper Wolfgang Egger zich door laten inspireren. Samen met zijn ontwerpteam van wereldklasse heeft hij de TANG vormgegeven. In het eindresultaat vind je het allemaal terug: uitmuntend vakmanschap, een dynamisch karakter en een stijlvol strak design.

Een rijdend theater

Autorijden moet een zintuiglijke ervaring zijn. Passend bij jouw stemming is de TANG door het hele interieur voorzien van 31-kleuren omgevingslicht. Een high-end geluidssysteem omvat 12 luidsprekers plus DIRAC Live®-functie, die een ongerept, natuurlijk geluid bieden om aan jouw auditieve behoeften te voldoen. Voor de bestuurder en passagiers levert de TANG een ware theaterervaring op.

Alle ruimte voor avontuur

De BYD TANG zevenzitter biedt een enorme bagageruimte van 1.655 liter*. En dankzij de 60/40 gedeelde en neerklapbare achterbank is de auto ook nog eens zeer flexibel. Met de enorme opslagruimte en de dakdragers kun je in of op de TANG al je spullen inpakken voor het volgende avontuur.

*1.655 liter achter de stoelen op de eerste rij, 940 liter achter de tweede rij en 235 liter achter de achterste rij. Lading en laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.

Volledige controle achter het stuur

Als bestuurder kun je je gemakkelijk concentreren op het rijden omdat alle informatie op het scherm zich precies in je zichtlijn bevindt. En dat rijdt wel zo veilig en heerlijk ontspannen. Of het nu de dagelijkse ‘school run’ of de 1000 kilometer plus vakantierit naar Zuid-Frankrijk is.

Het hart van jouw BYD

Via de innovatieve bediening met pulserend lichtdesign, midden in je BYD, kun je binnen enkele seconden overschakelen naar verschillende functies en modi.

Kies je kleur

Passend bij jouw stemming is de BYD TANG door het hele interieur voorzien van 31-kleuren omgevingslicht.

Chassis van racewagenniveau

De TANG is ontwikkeld met behulp van Duitse expertise en heeft een volledig aluminium, onafhankelijke voor- en achtervering met een snelle reactie, hoge prestaties en een laag gewicht. Daarmee zorgt het chassis voor constant comfort, stabiliteit en soepelheid, ongeacht je rijsnelheid.

Hoogwaardige remmen

De BYD TANG wordt standaard geleverd met Bosch IPB-systeem en hoogwaardige Brembo-remklauwen, wat bijdraagt aan een soepele remervaring en een korte remafstand.

Beleef de ultieme AWD-rijervaring

De Real-Time Electric All-Wheel Drive van de TANG schakelt automatisch en ongemerkt tussen twee verschillende standen: Front Wheel Drive (FWD) voor maximale energie-efficiëntie en All Wheel Drive (AWD) voor maximale grip. Daar heb je zelf geen omkijken naar. Geniet gewoon van je rit en laat de auto het werk maar doen.

Veiligheid voor iedereen

Bij het rijden met de TANG willen we dat bestuurders en passagiers volledig worden ondergedompeld in de ervaring en met totale gemoedsrust. Daarom is de Tang uitgerust met de nieuwste rijhulpapparatuur, waaronder 25 ultramoderne veiligheidsvoorzieningen zoals een 360-graden HD-surroundcamera, 11 buitenradars en een ADAS-systeem. Allemaal om je reis heel comfortabel, ontspannen en vooral veilig te maken.

Blade Battery

BYD is al meer dan 27 jaar een pionier in de internationale accu-industrie. Onze nieuwste ultra-veilige Blade Battery heeft een reeks van rigoureuze tests ondergaan, onder de meest extreme omstandigheden. Daardoor kunnen we met zekerheid zeggen dat het een van ’s werelds veiligste batterijen is.

Specs

400km
Actieradius WLTP
4,6s
0 – 100 km/u
180km/u
Max. snelheid
86,4kW/u
Batterij
380kW
Maximaal vermogen
680Nm
Koppel
1.655L
Max. opbergruimte
A
Energielabel
0g/km
CO2 uitstoot

Moeiteloze controle, altijd en overal

Rijden in de BYD TANG heeft alles te maken met een beter leven. Met de BYD Connect-app* heb je volledige controle, altijd en overal. Hij is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en geeft realtime informatie over de status van je auto, terwijl je de belangrijkste functies op afstand kunt activeren en bedienen vanaf je smartphone.

* Voorlopig alleen in het Engels beschikbaar