Ga naar de inhoud

SEPP subsidie? Check.

De BYD ATTO 3

Geschikt voor €2.950,- subsidie.

BYD Atto 3 in een stadswijk met schaduwspel

Goed nieuws!

Subsidie elektrische auto in 2023

Als particulier kun je subsidie (SEPP) krijgen voor het kopen óf private leasen van een elektrische auto. Goed nieuws; de BYD ATTO 3 valt met beide uitvoeringen binnen deze subsidie. Het totale subsidiebudget is helaas beperkt, dus reserveer jouw ATTO 3 snel zodat je van deze subsidiemogelijkheid gebruik kunt maken.

Hoe het werkt

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de catalogusprijs van je auto tussen de €12.000 en €45.000 liggen. Het bedrag dat je dit jaar (2023) aan subsidie kunt aanvragen voor een nieuwe elektrische auto is €2.950. Deze subsidie geldt zowel bij het kopen als private leasen van een elektrische auto.

Geen zorgen over extra opties
Normaliter moet je uitkijken dat je met het bestellen van extra opties niet boven de €45.000 grens uitkomt, maar bij BYD hoef je je daar gelukkig geen zorgen om te maken. De ATTO 3 is namelijk standaard al heel rijk uitgerust en heeft maar twee uitvoeringen die beide onder die grens van €45.000 blijven. Onder de standaard uitrusting vallen onder andere het panoramisch glazen schuifdak, sportstoelen van duurzaam veganistisch leder, elektrisch verstelbare én verwarmde voorstoelen en alle veiligheidsfeatures die je je maar kunt wensen waaronder 360° panorama camera en blind spot monitor. Opties kiezen hoeft dus niet en de prijs is gewoon de prijs. Wel zo transparant toch? 

Vooraan in de rij

Wil jij verzekerd zijn van je subsidie toelage én snel de ATTO 3 rijden? Boek dan een proefrit of bestel jouw auto direct via de website of in de showroom. De meeste uitvoeringen en kleuren zijn uit voorraad leverbaar dus lang wachten is er niet bij. Zodra jouw lease- of verkoopcontract getekend is kun je direct de subsidie aanvragen.

Rekenvoorbeeld private lease ATTO 3 comfort

Maandtarief incl. BTW o.b.v. 60 maanden of 10.000 km   €585,-
Subsidie de eerste 48 maanden  €61,45
Nieuwe maandtarief vanaf €523,55

Rekenvoorbeeld koop ATTO 3 comfort

Prijs€42.998,-
Subsidiekorting €2.950,-
Prijs na korting €40.048,- 

FAQ

 1. Hoe en wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?
  Je kan vanaf 10 januari 2023, 9:00 uur subsidie aanvragen voor jouw nieuwe elektrische personenauto met een koop- of leasecontract die je hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. Vervolgens kun je net zo lang subsidie aanvragen totdat de pot leeg is. Je kan hier jouw subsidie aanvragen.
 2. Wat zijn de voorwaarden van de overheidssubsidie?
  Allereerst is het goed om te weten dat je aan een aantal voorwaarden voor SEPP moet voldoen om in aanmerking te komen. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen om subsidie te krijgen voor je elektrische auto:  

  – De actieradius (volgens de WLTP-cyclus) moet minimaal 120 km zijn. Dat is gelukkig bij vrijwel alle reguliere elektrische auto’s het geval.  
  – De catalogusprijs moet tussen de €12.000 en €45.000 zitten. Oppassen dus met het aanvinken van opties bij auto’s die net op het randje zitten.  
  – De auto moet gebouwd zijn als elektrische auto. Auto’s die achteraf zijn omgebouwd naar elektrisch komen niet in aanmerking.  
  – De koop- of leaseovereenkomst moet in 2023 gesloten zijn. 
   
  Lees meer: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp/subsidie-koop-nieuwe
 3. Voor wie is deze subsidie bedoeld?
  De subsidie is uitsluitend bedoeld voor particulieren (geen ondernemers). Je kan als particulier eenmalig gebruik maken van de subsidie, als je aan alle voorwaarden voldoet.
 4. Heb ik recht op subsidie als ik in 2022 een auto bestel?
  Heb je een contract getekend voor 1 januari 2023 en wil je toch de mogelijkheid hebben om de SEPP aan te vragen? Onze leasemaatschappij neemt na 1 januari 2023 zelf contact met je op en zullen je daarbij een optie geven om een nieuw leasecontract aan te gaan en te ondertekenen. Met het nieuwe leasecontract vraag je de SEPP aan. Teken je dit nieuwe contract niet? Dan blijft je oude contract gewoon geldig.
 5. Wat is de huidige stand van het SEPP subsidiebudget?
  De actuele stand van het subsidiebudget vind je op de website van de Rijksoverheid. In mei 2023 was de pot nog voor meer dan 50% gevuld. Voor het aankopen van een nieuwe elektrische auto vind je de huidige budget stand hier. Voor de stand van het budget bij het (private) leasen van een nieuwe elektrische auto kijk je hier.

BYD proefrijden

De enige manier om écht kennis te maken met BYD is natuurlijk met een proefrit. Plan hieronder jouw proefrit in.

Nog vragen?

Vragen over subsidie of onze huidige voorraad en levertijd? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Blijf op de hoogte van al het BYD nieuws.

Mis niets meer

Wil je meer weten over BYD en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. Zo ontvang je direct al het nieuws in jouw mailbox. We houden je graag op de hoogte, want er gebeurt veel rondom BYD.

Blijf op de hoogte