Ga naar de inhoud

SEBA subsidie? Check.

Ontdek de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Jouw kans om duurzaam ondernemen te versnellen

etp3

Goed nieuws voor ondernemers!

SEBA subsidie voor bedrijven

Terwijl duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor bedrijven, biedt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) Nederlandse ondernemers een mogelijkheid om hun bedrijfsactiviteiten te vergroenen. Of je nu een klein, middelgroot of groot bedrijf hebt, als je een elektrische bedrijfsauto koopt of leaset, kun je tot wel €5.000 subsidie ontvangen per voertuig. Onze BYD ETP3 komt in aanmerking voor deze subsidie. Klik hieronder voor meer informatie over de ETP3 of boek direct een proefrit in deze duurzame elektrische bedrijfswagen.

Wat is SEBA?

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is opgezet door de Nederlandse overheid om de aanschaf of lease van emissievrije bedrijfswagens te stimuleren. De regeling is bedoeld voor ondernemers die de overstap willen maken naar een duurzamere bedrijfsvoering door te investeren in voertuigen die geen CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten.

2024 is een belangrijk jaar voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), want het is het laatste jaar waarin ondernemers deze subsidie kunnen aanvragen. Vanaf 23 april tot en met 27 december 2024 is het voor bedrijfseigenaren de laatste kans om gebruik te maken van deze financiële steun.

Hoe werkt SEBA aanvragen?

Als ondernemer vraag je de SEBA-subsidie aan vóórdat er een definitieve koop- of leaseovereenkomst is getekend. Je vraagt dus de SEBA aan met een nog niet-definitieve overeenkomst. De hoogte van de subsidie hangt af van de volgende drie factoren:

  • Het aankoopbedrag van de bedrijfswagen
  • De voertuigcategorie van de bedrijfswagen
  • De grootte van je onderneming

Subsidiepercentages op basis van de grootte van de onderneming en voertuigcategorie:

Grote ondernemingen:

Voor voertuigen in categorie N1 (bestelauto’s): Je ontvangt een subsidie van 7% van de netto catalogusprijs. Deze prijs is de prijs zonder btw, maar inclusief bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) en eventuele opties die door de fabrikant of importeur zijn toegevoegd vóór de kentekenafgifte.

Voor voertuigen in categorie N2 (vrachtauto’s) met een maximum gewicht van 4.250 kilo, ontvang je eveneens 7% van de verkoopprijs, exclusief btw.

Middelgrote ondernemingen:

Ongeacht de voertuigcategorie ontvang je een subsidie van 10% van de netto catalogusprijs, exclusief btw.

Kleine ondernemingen en non-profitinstellingen:

Voor deze groepen geldt een subsidie van 12% van de netto catalogusprijs, exclusief btw.

Rekenvoorbeeld

Laten we een generiek voorbeeld nemen om te laten zien hoeveel subsidie je kunt ontvangen bij de aankoop van een normale bedrijfswagen onder SEBA. 

Stel, je bent een kleine ondernemer en wilt graag een duurzame bestelauto aanschaffen voor je bedrijf. Je hebt interesse in de BYD ETP3 met een netto catalogusprijs van € 28.490,- (exclusief btw). De subsidie van deze auto is 12% van de netto catalogusprijs. Daardoor kun je per bedrijfsauto tot wel €3.418,80 aan subsidie ontvangen. Hierdoor kom je uit op een netto investering van €25.071,20 per bestelauto. Dit verlaagt de investeringskosten aanzienlijk, wat de overstap naar duurzame mobiliteit nog aantrekkelijker maakt.

Hoe groot is mijn bedrijf?

De grootte van je bedrijf speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de subsidie die je kunt ontvangen. Het RVO classificeert bedrijven als klein, middelgroot of groot, op basis van factoren zoals aantal werknemers, omzet en balanstotaal.

GrootteAantal werknemersén jaaromzetén/óf jaarbalans
Grootmeer dan 250meer dan € 50 miljoenmeer dan € 43 miljoen
Middelgrootminder dan 250hoogstens € 50 miljoenkleiner of gelijk aan € 43 miljoen
Kleinminder dan 50hoogstens € 10 miljoenkleiner of gelijk aan € 10 miljoen

ETP3

De BYD ETP3 is het perfecte voorbeeld van hoe onze bedrijfswagen en jouw bedrijfsbehoeften kunnen samenkomen onder de SEBA-regeling. Deze bedrijfswagen is niet alleen volledig emissieloos, maar ook ontworpen om krachtig, efficiënt en economisch te zijn in gebruik. Met zijn geavanceerde elektrische aandrijving en ruime laadcapaciteit is de ETP3 een ideale keuze voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en tegelijkertijd hun operationele efficiëntie willen verhogen.

Waar vraag ik mijn SEBA aan?

De subsidie kan aangevraagd worden via Mijn RVO. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst per datum. Voor deze aanvraag heb je het volgende nodig: 

  1. eHerkenning niveau 2+: Heb je nog geen eHerkenning? Deze kun je aanvragen via de eHerkenning-website. Het aanvragen van eHerkenning duurt ongeveer 1 tot 5 werkdagen.
  2. KVK of BSN-nummer: Dit nummer is nodig voor de registratie van het voertuig. Bij een operationele lease wordt het KVK-nummer gebruikt waarop het verstrekkingsvoorbehoud wordt geregistreerd.
  3. Nog niet-definitieve digitale koop- of financial leaseovereenkomst: Deze overeenkomst moet een speciale voorwaarde bevatten, namelijk dat de bestelling pas definitief wordt na het indienen van de SEBA-aanvraag.

Zorg dat je alle benodigde documentatie, zoals bedrijfsgegevens en voertuiginformatie, bij de hand hebt om het aanvraagproces te versnellen.

BYD proefrijden

De enige manier om écht kennis te maken met BYD is natuurlijk met een proefrit. Plan hieronder jouw proefrit in.

Nog vragen?

Vragen over subsidie of onze huidige voorraad en levertijd? Neem dan contact met ons op, zodat wij je verder kunnen helpen.

Blijf op de hoogte van al het BYD nieuws.

Mis niets meer

Wil je meer weten over BYD en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. Zo ontvang je direct al het nieuws in jouw mailbox. We houden je graag op de hoogte, want er gebeurt veel rondom BYD.

Blijf op de hoogte